Rekordpris: Karlatornets dyraste lägenhet såld

Nu har den dyraste lägenheten högst upp i Karlatornet sålts. Lägenhetens prislapp: 66 miljoner kronor. "Du svävar bokstavligt talat i himlen", säger fastighetsmäklaren Niklas Berntzon.

  • Publicerad 16:00, 29 mar 2018

LÄS MER: Nu läggs grunden för Karlatornet

Lyxlägenheten på 370 kvadratmeter kommer att sträcka sig över fyra våningar, ha två privata takterrasser, utomhuspool, internhiss, vinterträdgård, ett privat garage och en utsikt från cirka 240 meters höjd (se mer i bildspelet ovan).

Karlatornet med en höjd på 275 meter och sina 73 våningar byggs på Lindholmen och planeras vara klart till 2021.

– Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hong Kong eller Tokyo, säger Niklas Berntzon i ett pressmeddelande från Karlastaden.

Intresset för lägenheterna har varit stort och nu har ungefär 80 procent sålts, skriver Karlastaden. Majoriteten av köparna bor i eller omkring Göteborg.

– Det är tydligt att det finns en efterfrågan, säger Andreas Lindelöf, tf vd på Karlastaden Utveckling AB.

Byggnaden kommer att bli Nordens högsta och bli första delen av den nya stadsdelen som får namnet Karlastaden. Förutom de 590 lägenheterna som byggs i Karlatornet, är planen att det ska byggas cirka 2000 lägenheter totalt.

LÄS OCKSÅ: Nu vill stockholmarna bräcka Karlatornet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG