Sommarstad. Ett besök i Haga är populärt för turister som göteborgare. Foto: Lovisa Hansson

Rekordsommar: Göteborg poppis bland turisterna

Rekordmånga turister valde att besöka Göteborg i juli. Det konstaterar den kommunala bolaget Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 05:09, 8 aug 2022

Juli blev en stark turistmånad för Göteborg. Det visar siffror på antalet gäster på stadens hotell och hur beläggningen såg ut.

– Det har varit en fantastisk månad. Evenemangen har varit succé och med skärgården, Liseberg och allt annat som erbjuds i Göteborg blir det en otroligt bra mix. Det omväxlande vädret med varma och svala dagar har gynnat stadsbesök med allt vad det innebär, säger Magnus Hallberg vice vd på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

I sin helhet blev 2019 ett rekordår för turismen i Göteborg. Av den anledningen ställs nu årets siffror med hur det såg ut då.

Fler bokade hotellnätter

När Göteborg & Co jämför hotellbeläggningen under juli i år med siffrorna för tre år sedan såldes fler hotellrum under 28 av månadens 31 dagar jämfört med 2019.

Även i en jämförelse med andra svenska storstäder ligger Göteborg i topp, med 88 procent hotellbeläggning under juli månad. Det barkar alltså mot att även 2022 blir ett lukrativt år för turistbranschen.