100 % ren träning. Angered Arena är en av elva kommunala gym som får diplom för sitt arbete mot dopning.

Rena gym prisas över hela stan

Elva kommunala gym får diplom för arbetet mot dopning. "Det ligger ett stort arbete bakom att kunna bli diplomerad så vi är verkligen stolta", säger samordnaren.

  • Publicerad 05:30, 7 mar 2019

Diplomeringen innebär att personalen på träningsanläggningarna har genomgått utbildning i den nationella metoden "100 % ren hårdträning." Personalen på gymmen ska nu ha kunskap kring tecken och symptom på dopning.

– Det ligger ett stort arbete bakom att kunna bli diplomerad så vi är verkligen stolta. Vi tycker också att detta är ett viktigt gemensamt ställningstagande för ren träning och mot dopning och för en trygg arbetsmiljö för de anställda på träningsanläggningarna, säger Camilla Wikander samordnare friskvård Idrotts & föreningsförvaltningen.

Det finns sedan flera år tillbaka ett lokalt nätverk som arbetar för ren träning och mot dopning i Göteborg. Nätverket består av representanter från Social resursförvaltning, polisen, Mini-Maria, idrotts- och föreningsförvaltningen men även olika gymkedjor som tillsammans tagit ställning mot dopning.

Den privata kedjan Fitness24seven var först ut att diplomeras under 2018 och i år fortsätter diplomen att delas ut. Den 7 mars tar bland annat anläggningarna Angered Arena, Länsmansgårdens motionscentrum, Ruddalens motionscentrum, Slottsskogsvallens idrottscentrum, Askims simhall och ytterligare sex andra kommunala gym emot utmärkelsen.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att vi nu kan diplomera de kommunala träningsanläggningarna i Göteborg och att de nu uppfyller kraven för att bli diplomerade säger Jessica Andersson, utvecklingsledare och ansvarig för dopningsnätverket i Göteborg.

Kommunala gymanläggningar som får diplom:

Nordost: Angered Arena, Gerås.

Hisingen: Lundbybadet, Länsmansgårdens motionscentrum, Kärra simhall och Tuvevallens motionscentrum, Backavallens motionscentrum.

Frölunda: Ruddalens motionscentrum

Centrum: Slottsskogsvallens idrottscentrum, Skatås motionscentrum,

Askim: Askims simhall

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57