Återanvändning. Det krävdes två lastbilar och två skåpbilar fyllda till bredden för att de skulle få med sig det som skänkts från området. Foto: Reningsborg

Henrik Orrbeck, utvecklingsledare på Reningsborg. Foto: Gabriel Tjulander

Reningsborg karvade guld i Nya Hovås

Reningsborgs tillfälliga inlämningsställe i Nya Hovås blev mycket uppskattat och omrking 500 personer besökte deras lokal i samband med julmarknaden.

  • Publicerad 06:30, 9 dec 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Under fredagen den 30 november och helgen den 2, 3 december upplät Nextstep Group, tillfälligt, sin sista lokalyta till Reningsborg. I samband med julmarknaden, Jul i Nya Hovås, kunde alla som ville komma förbi och skänka saker de inte längre behövde.

–  Vi är väldigt okända här i Hovås så det är extra roligt att kunna öppna upp här. Det ska bli jättespännande att se vilken effekt det får, vi vet ju att det bor många människor här med en väldigt bra inkomst som gör att vi kan få fina saker skänkta, sa utvecklingsledare på Reningsborg, Henrik Orrbeck, inför öppningen till Göteborg Direkt.

Läs även: Reningsborg öppnar i Nya Hovås

Och mycket fina saker fanns det för under de tre dagarna lyckades Reningsborg samla in prylar till ett värde av 100 000 kronor. Det krävdes två lastbilar och två skåpbilar fyllda till bredden för att de skulle få med sig det som skänkts från området.

– Ibland när jag själv ska slänga skräp på Renova och ser allt som slängs i containrarna tänker jag som ”secondhandman” stopp. Vissa saker som slängs är finare än det vi får in, säger Henrik Orrbeck.

Läs även:Besöksrekord vid Jul i Nya Hovås

Om Reningsborg

Reningsborg arbetar tillsammans med lokala hjälporganisationer i Polen, Moldavien, Serbien, Rumänien och Swaziland för att göra världen till en bättre plats.

I Göteborg har Reningsborg två secondhandbutiker, i Frölunda och i Angered.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57