Restaurangboom i Rosenlund – nytt jättekoncept öppnar snart

Gymmet mittemot Språkcaféet är numera historia. I slutet av mars öppnar nya Zamenhof, ett tre-i-ett koncept i de 1 200 kvadratmeter stora lokalerna. En naturlig förlängning på Rosenlundsgatan som de senaste åren fått flera nytillskott på restaurangfronten.

  • Publicerad 14:19, 14 mar 2018

Bakom satsningen står tre välkända personer i Göteborgs krog- och restaurangliv: Daniel Brobäck, Jens Odén och Andreas Harrysson som bland annat driver Tapasbaren, Lipp, Barabicu, Stranger och Tranquilo.

Det gemensamma stället vid Esperantoplatsen, som får namnet Zamenhof, kommer att rymma tre separata restauranger med lite olika inriktningar. Rökt kött, hantverksöl och pokébowls utlovas bland annat.

– När vi började grubbla så insåg vi att vi kan inte fylla 1 200 kvadratmeter med en enda restaurang. Istället blir det tre delar och vi kommer att aktivera lokalen med mer än mat och dryck, bland annat arkadspel, pingisbord och en scen, säger Daniel Brobäck.

Zamenhof kommer att ligga i de gamla gymlokalerna mittemot Språkcaféet. Rosenlund har växt med flera restauranger under de senaste åren och Daniel Brobäck tror att Esperantoplatsen kommer att kännas mer och mer central i takt med den stadsutveckling som pågår i området.

– Det har varit som ett svart hål flödesmässigt men det ändras ju med all utveckling som sker, Västlänken som ska byggas till exempel och Älvsnabben som fraktar fler och fler människor. Centrum blir bara större och då kommer det här ligga mitt i smeten och vara en knutpunkt, säger han.

LÄS MER: Adjö Gamle Port – snart öppnar nya krogsatsningen

Tre-i-ett koncept

Zamenhof öppnar i slutet av mars och kommer att innehålla de tre separata restaurangerna The Silver Lining, Café Gazette och Mayday.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG