Revyn som Karin inte vill missa

Många ansikten och karaktärer har passerat revy under de 18 år hon har varit Mölndalsrevyn trogen. En tradition av underhållning som hon inte vill missa. – Det har blivit ett beroende, säger Karin Mickelbo.

  • Publicerad 13:13, 4 jan 2018

Hon är, tillsammans med kollegan Lena Gustafsson (22 säsonger med Mölndalsrevyn), underhållningens grand old lady i Mölndalsrevyn.

I november börjar kollationeringen av kommande revy. Därefter går ensemblen igenom manus ytterligare en gång innan repetitionerna. Sedan väntar den grannlaga uppgiften med att sätta cirka 30 nummer, där allt ska vara klart till premiären under trettondagshelgen.

Så väntar en intensiv spelperiod, med lika delar spelglädje och anspänning, under två månader. Men redan några veckor efter att spelsejouren är över börjar längtan efter en ny.

– Först infinner sig ett läskigt tomrum. Sedan kommer tanken "Gud vad skönt att få vara ledig en helg". Men bara en månad efter sista föreställningen är det istället "Så skönt är det inte att vara ledig". Ja, det inträffar varje år, erkänner Karin Mickelbo sitt revyberoende.

– Ja, absolut. Jag har jätteroligt och jag ser det som ett bra beroende.

Hon började när barnen var små och då hon dessutom var ensamstående mamma var det ett pussel av tid och förstående föräldrar för att få allt att gå ihop.

– Nu förstår jag inte hur jag klarade av det då. Men det kräver att man har bra folk omkring sig. Annars skulle det aldrig funka, säger Karin Mickelbo.

Även på scen är hon omgiven av bra människor. Till årets uppsättning är det inte mindre än fyra nykomlingar. Inga större bekymmer, menar Karin Mickelbo.

– Sara (Sanzén) och Tobias (Herbertzon) var ju med förra året. Tillsammans med Lena (Gustafsson) och mig utgör vi veteranerna. De fyra nya har kommit väl in i gänget, säger hon om Anna-Klara Dahlén, Anton Nordin, Henrik Nyström och Peter Nordstrand.

– Det är märkligt att det går så snabbt med personkemin.

Men ett tajt gäng till trots. Mölndalsrevyn har åkt på sina smällar genom åren; brutna ben, hjärnskakningar, skadade revben och utbrändhet har hotat premiären i modern tid.

I år...?

– Det vet jag inte om jag vågar svara på, om det skulle hända något. Men det största problemet har varit att tråckla ihop tiden så att vi har kunnat att repa. Det tog tid. Men sjukdomar...? Nej, det har gått otroligt bra; ingen är förkyld, ingen har tappat rösten. Vi är friska.

Så nu har gänget kört hårt inför premiären med repetitioner – undantaget dagen före julafton, juldagarna och nyårsafton.

Årets upplaga av Mölndalsrevyn heter "Fejk – en äkta revy". Ett tacksamt ämne, menar Karin Mickelbo.

–Vi är bortskämda med bra manusförfattare. I och med att vi har flera stycken blir det kul på skilda sätt eftersom de uttrycker sig olika och har sin speciella humor.

Karin Mickelbo

Ålder: 57.

Bor: I Hisings Backa.

Yrke: Verksamhetsutvecklare.

Aktuell: I Mölndalsrevyn "Fejk - en äkta revy". Spelar för 18 året.

Med: Lena Gustafsson, Tobias Herbetzon, Sara Sanzén, Peter Nordstrand, Anton Nordin, Henrik Nyström, Anna-Klara Dahlén.

Premiär: 6 januari på Möllan. Spelas till och med 24 februari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG