Dressyrtävling. 158 starter är anmälda till Lövsta Future Challenge- serien i dressyr, som går av stapeln på Billdals Ridklubb i helgen. Foto: Billdals RK

Ridklubben laddar för första tävlingen utan restriktioner

I helgen går den fjärde omgången av den prestigefyllda Lövsta Future Challenge-serien i dressyr av stapeln på Billdals Ridklubb – den första stortävlingen med publik sedan restriktionerna lättat.

  • Publicerad 13:18, 15 okt 2021

Totalt har vi 158 anmälda starter under tre dagar

Det är en fullspäckad helg som väntar på Billdals ridklubb. Kampen om poängen för att säkra finalplatser i dressyrtävlingen Lövsta Future Challenge i Friends Arena väntas bli hård.

Nu hoppas ridklubben på fulla läktare och kommer därför att ha fri entré för publiken.

– Det är såklart jätteroligt att det återgår till det normala så småningom. Den här tävlingen är en av ryttarnas mest prestigefyllda serier i de högsta svårighetsklasserna, säger Jeanette Ehrnrooth, ordförande i tävlingskommittén på Billdals RK.

Säröryttare tävlar

Till start i Lövsta Future Challenge -kvalet kommer 12 unga Grand Prix -ryttare, däribland serieledande Elin Mattsson på Beckham från Susedalens Kör och Ridklubb samt regerande U25-mästarinnan Lina Dolkpå Languedoc från Ågesta Ridklubb.

I Lövsta Future Challenge -kvalet för unga Grand Prix -hästar tävlar totalt 10 ekipage, bland annat rutinerade seniorryttare som Carl Hedin på Van der Veen från Särö Ryttarförening samt klubbkollegan Emma Jönsson på Gerion.

– Totalt har vi 158 anmälda starter under tre dagar, säger Jeanette Ehrnrooth.

Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge är ett mycket populärt och väletablerat svenskt talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare inom både hoppning och dressyr. De fem kvaltävlingarna i dressyr 2021 avgörs i Strömsholm, Lidköping, Flyinge, Billdal och Elmia. Dressyrfinalen för de fyra bästa unga Grand Prix -ryttarna och de fyra bästa unga Grand Prix -hästarna går i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena 25-28 november.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44