Dressyrtävling. 158 starter är anmälda till Lövsta Future Challenge- serien i dressyr, som går av stapeln på Billdals Ridklubb i helgen. Foto: Billdals RK

Ridklubben laddar för första tävlingen utan restriktioner

I helgen går den fjärde omgången av den prestigefyllda Lövsta Future Challenge-serien i dressyr av stapeln på Billdals Ridklubb – den första stortävlingen med publik sedan restriktionerna lättat.

  • Publicerad 13:18, 15 okt 2021

Totalt har vi 158 anmälda starter under tre dagar

Det är en fullspäckad helg som väntar på Billdals ridklubb. Kampen om poängen för att säkra finalplatser i dressyrtävlingen Lövsta Future Challenge i Friends Arena väntas bli hård.

Nu hoppas ridklubben på fulla läktare och kommer därför att ha fri entré för publiken.

– Det är såklart jätteroligt att det återgår till det normala så småningom. Den här tävlingen är en av ryttarnas mest prestigefyllda serier i de högsta svårighetsklasserna, säger Jeanette Ehrnrooth, ordförande i tävlingskommittén på Billdals RK.

Säröryttare tävlar

Till start i Lövsta Future Challenge -kvalet kommer 12 unga Grand Prix -ryttare, däribland serieledande Elin Mattsson på Beckham från Susedalens Kör och Ridklubb samt regerande U25-mästarinnan Lina Dolkpå Languedoc från Ågesta Ridklubb.

I Lövsta Future Challenge -kvalet för unga Grand Prix -hästar tävlar totalt 10 ekipage, bland annat rutinerade seniorryttare som Carl Hedin på Van der Veen från Särö Ryttarförening samt klubbkollegan Emma Jönsson på Gerion.

– Totalt har vi 158 anmälda starter under tre dagar, säger Jeanette Ehrnrooth.

Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge är ett mycket populärt och väletablerat svenskt talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare inom både hoppning och dressyr. De fem kvaltävlingarna i dressyr 2021 avgörs i Strömsholm, Lidköping, Flyinge, Billdal och Elmia. Dressyrfinalen för de fyra bästa unga Grand Prix -ryttarna och de fyra bästa unga Grand Prix -hästarna går i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena 25-28 november.

Visa merVisa mindre

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21