Riggat för folkfest i Frihamnen

Folkligt, festligt och fullsatt. Det är förhoppningen att det ska bli i Frihamnen när de sju båtarna i jorden runt-kappseglingen Volvo Ocean Race stannar till i Göteborg.

  • Publicerad 06:35, 10 jun 2018

Sedan i november har Anna Mjörnvik på Göteborg & Co jobbat med att få till en folkfest under den vecka, den 14-21 juni, som Volvo Ocean Race-båtarna ligger förtöjda i Frihamnen i Göteborg.

Med uppdraget ”alla ska med” har hon arbetat för att få till programpunkter som kan samla göteborgarna i Frihamnen.

– Målet för mig har varit att få till en bredd. Att det ska finnas något för alla; barn, unga och gamla. Inte bara de som är intresserade av segling, säger hon. Nu är jag är nöjd för det tycker jag att jag har lyckats med.

Bredden visar sig i att programmet spänner från fotbolls-VM på storbildsskärm och seminarium om hållbarhetsfrågor till prova på-cirkus och drakbygge med ensamkommande i Lundby stadsdel. Från Teddybears och Samir & Viktor till Arvingarna och Huset.

– Det är nog det jag är mest nöjd med, blandningen av tyngre akter och lokala band. Det var ganska knepigt, nämligen att hitta variationen, och få dem att komma hit till Race village.

Just nu byggs Race Village upp i Frihamnen. I Race village, som har fri entré, kommer göteborgarna kunna ta del av seglingstävlingar i hamnen, olika utställningar och prova på-aktiviteter. Där finns också flera caféer, restauranger och barer. Till exempel bjuder Ringön Goes Bananas på streetfood från hela världen vid Kajskjul 105.

Volvo Ocean Race-båtarna, som i helgen lämnar Cardiff i England, väntas komma till Göteborg på torsdag eller fredag. Race village öppnar klockan 14:00 den 14 juni.

– Nu vill man ju att det ska dra igång även om det såklart är en hel del kvar att göra, säger Anna Mjörnevik och skrattar. Blåser det väldigt bra kan faktiskt båtarna komma redan den 13 juni och då får vi vara redo det med.

Race village håller öppet till och med den 21 juni när båtarna lämnar Göteborg för den avslutande elfte etappen mot Haag i Nederländerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG