Säljstart. Här byggs 79 nya lägenheter i Högsbo. Foto: Riksbyggen

Riksbyggen säljstartar vid Axel Dahlströms torg

Riksbyggen planerar nu att bygga 79 lägenheter ett stenkast från Axel Dahlströms torg. Bostäderna byggs som så kallade seniorbostäder vilka är avsedda för hushåll där minst en fyllt 55 år.

  • Publicerad 10:43, 15 feb 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Riksbyggen tar nu sitt koncept Bonum till Högsbo, ett koncept som enligt dem själva varit mycket uppskattat i andra stadsdelar i Göteborg. Säljstarten inleds under vecka 9 med fyra informationsmöten.

– En av de stora utmaningarna på bostadsmarknaden i dag är behovet av fler anpassade bostäder för äldre personer. Det är därför mycket glädjande att Riksbyggen nu kan säljstarta ett nytt projekt i Göteborg, säger Jesper Lundell, marknadsområdeschef för Bonum på Riksbyggen.

Stena satsar på nytt äldreboende i Tynnered

Anpassade för målgruppen

De 79 nya seniorbostäderna kommer ligga på Guldmyntsgatan, en kortpromenad från Axel Dahlströms torg. I bottenvåningarna av husen kommer det finnas lokaler som hyrs ut för exempelvis småbutiker för att öka servicen i området.

De nya husen kommer hålla lägenheter i stolekarna tvåor, treor och ett mindre antal rymliga fyror. Planlösningarna är välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst för målgruppen, till exempel så har treorna och fyrorna en extra toalett.

Historiska skatten han inte skyltar med

Bonumvärd

En unik fördel med Bonum-bostäderna är att det finns en Bonumvärd i varje förening och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

– I denna förening kommer de boende dessutom ha tillgång till två poolbilar som står parkerade utanför entréerna. Bor man i denna förening så kommer säkert många att avstå från egen bil, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Göteborg.


 

Vi är GBG