Foto: Direktpress

Riktade insatser gav resultat – fler vaccinerade i Angered

I Angered och andra ställen i Göteborg pågår just nu flera riktade insatser för att nå samtliga medborgare med erbjudande om vaccin mot covid-19. Nu visar färsk statistik att insatserna har haft resultat.

  • Publicerad 16:54, 23 sep 2021

I Angered ökade antalet vaccinerade mest förra veckan, i en jämförelse med övriga områden i Västra Götaland. Enligt statistik från Västra Götalandsregionen, VGR, ökade antalet som fått dos 1 med 2,3 procent och de som fått dos 2 med 5,2 procent i en jämförelse med veckan innan.

I ett pressmeddelande tillskriver VGR den positiva ökningen de riktade insatser som införts i de områden som haft lägst vaccinationstäckning i Göteborg.

– Det är en viktig utveckling och ett kvitto på att de många insatser som pågår ger resultat. Samtidigt finns det mycket kvar att göra, pandemin pågår fortfarande. Fler behöver vaccinera sig och vårt arbete fortsätter, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i pressmeddelandet.

82 procent vaccinerade

I Västra Götaland har nu 82 procent av medborgarna fått minst en dos vaccin och 71 procent har fått båda doser.

GöteborgDirekt har tidigare skrivit om några av de insatser som införts för att öka vaccintäckningen i Göteborg.

Unga vaccinationsguider sökes

Moské öppnar för drop in-vaccinering

Vaccinerar vid moskéer

I samband med morgondagens fredagsbön kommer vaccinatören Legehuset att erbjuda drop-in-vaccinering vid Bellevuemoskén, Angeredsmoskén samt Göteborgs moskén.

I ett pressmeddelande skriver Legehuset att de har en målsättning att återkommande besöka moskéerna i samband med fredagsbönen.