Lidl har återkallat produkter i Sverige tre gånger under samma månad Foto: Most Photos

Risk för metallbitar i pizzadeg – Lidl återkallar varor

Livsmedelskedjan Lidl uppmanar nu alla konsumenter som köpt pizzadeg med tomatsås av varumärket “Chef select & you” att lämna tillbaka varan till butiken. Anledningen är att det finns risk för metallbitar i produkten. Det är tredje gången under samma månad som Lidl återkallar varor.

  • Publicerad 09:48, 28 jul 2020

Om du har köpt pizzadeg med tomatsås, förpackningsstorlek 600 gram, av märket “Chef select & you” på någon av Lidls matbutiker och varan har bäst-före datum mellan 2020-07-24 och 2020-08-24, uppmanar livsmedelskedjan nu dig att lämna tillbaka produkten.

Enligt ett pressmeddelande från livsmedelskedjan själv finns det risk för att det ska förekomma metallbitar i produkten som inte bör konsumeras. Varan har sålts i samtliga av Lidls Sverigebutiker. I Göteborg finns 11 Lidlbutiker. 

Enligt pressmeddelandet kan konsumenter returnera varan på inköpsplatsen och få pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto. 

Återkallat produkter tre gånger under juli

Det är inte första gången under juli månad som Lidl har gått ut med en uppmaning till konsumenter att lämna tillbaka en viss produkt. 

Lidl har två gånger tidigare denna månad gått ut med att konsumenter bör lämna tillbaka färskkorv av märket Svea Lantkött, efter att en rutinkoll hittat salmonellabakterier i köttet.

Färskkorven var både av smaken “Ramslök & Vitlök” och “Kielbasa” och båda visade sig ha salmonellabakterier efter rutinkontroller. 

När det gällde smaken “Ramslök & Vitlök” ville butiken att de som hade varan med ett bäst-före-datum på 2020-07-17 och förpackningsstorlek 320 gram skulle lämna tillbaka produkten till inköpsställe. 

Smaken “Kielbasa” gällde återkallelsen ifall varan hade bäst-före-datum 2020-07-18 och förpackningsstorlek 320 gram. 

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Alma gav livemusiken nytt liv på igenvuxna scenen

Öppnade sin trädgård för sommarkonserter Sommarens inställda konserter och liveframträdanden har skapat frustration hos såväl musiker som publik. Därför bestämde sig Alma Bengmark från Billdal för att gräva fram en igenvuxen scen och ordna...fredag 14/8 13:21

KONSUMENT GÖTEBORG

Det bör du tänka på när du hyr ut sommarstugan

Konsument Har jag rätt att ersättas för försenat tåg? Vem står för reparation av båten – jag eller säljaren? Och det bör du tänka på när du hyr ut ditt sommarhus. torsdag 13/8 14:37

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Jernberg: "Ibland måste man släppa taget"

Retorik Efter en turbulent vår och en höst där allt fortfarande inte är riktigt som ”vanligt” kan det vara viktigt att våga varva ned och utmana sina tankebanor. måndag 10/8 14:00

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11