Rockprofil ska få liv i Valands livescen

I januari kunde Göteborg Direkt berätta att Magnus Ax sålt sitt livsverk Sticky Fingers. Men rock'n'rollen har inte lämnat honom. Nu blir han ansvarig för Valands musiksatsning på två scener.

  • Publicerad 12:01, 2 sep 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Valandhuset vid korsningen Vasagatan/Avenyn är ett klassiskt nöjeshus. De senaste åren har renoveringar gjorts i huset. Nu kommer nästa satsning med musikscenen.

Där kommer meriterade Magnus Ax in i bilden. Han som i december 2018 aviserade att han sålt sitt livsverk Sticky Fingers, något Göteborg Direkt skrev om i januari, blir ansvarig för bokningarna.

– Hade jag fått frågan i januari, februari hade jag tackat nej. Jag hade ju tänkt mig att ligga på latsidan i två år. Men nu blir det i alla fall nästan ett år och då jag fick frågan kändes det helt rätt, säger han, som diskuterat med Valand om en lösning sedan i somras.

– Ja ,så hösten och vintern hade jag väl behövt lite mer tid. Men vi siktar ju egentligen på 2020, ändå har det redan kommit in bokningar. Så det känns bra.

Tillsammans med sin forne Sticky Fingers-kollega Christian Trollvik kommer han boka för de två scenerna som nya satsningen på Valand innebär – den ena med kapacitet på 600, den andra på 480 sittande.

– Det känns magiskt att passera 500-gränsen. Något som ibland begränsade oss på Sticky Fingers, som bara tog drygt 400. Och salen med sittande publik är ett oerhört coolt rum. Jag har varit på Valand många gånger, men aldrig sett det, förklarar Magnus Ax, som ser den salen som en utmanare till Stenhammarsalen i Konserthuset.

Nu siktar Valand på scener som kan bjuda på allt från jazz, hiphop, rock och hårdrock. Ombyggnaden är inne i sittslutskede där scenerna kommer att stå klara för premiär första veckan i oktober. Ny ljud och ljusanläggning installeras för att skapa bästa möjliga konsertupplevelse för publiken.

– Det kommer också komma en tredje scen med en publikkapacitet på 150. Perfekt för typ releasespelningar, säger Magnus Ax, som menar att satsningen på Valand inte innebär att det kommer bli en ny rockklubb utan en ny musikarena i Göteborg.
Ett flertal bokningar är redan klara, alla artister och datum släpps i samband med premiären.

Valands musiksatsning

Är: Livescenen med kapacitet för 600 personer, Teaterscenen med kapacitet för 480 sittande. Det kommer även från januari 2020 även att finnas tillgång till en tredje scen med en kapacitet för 150 personer. Perfekt för mindre arrangemang, releasefester med mera.

Bokare: Magnus Ax och Christian Trollvik från Sticky Fingers.

Premiär: Ett flertal bokningar är redan klara, alla artister och datum släpps i samband med premiären i oktobers början.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG