Skräpigt. Snart ska skräpet bort från området kring Snipens pizzera, lovar nya ägaren Abbe Salih. Foto: Privat

Ruffiga pizzeran i Snipen rustas upp

Boende kring Snipen i Billdal har länge påtalat att resecentrumet lämnar mycket att önska med en fallfärdig snabbmatsbyggnad som en otrygg samlingsplats för ungdomar. Pizzerians nya ägare, Abbe Salih, rustar nu för en nyöppning.

  • Publicerad 05:34, 3 dec 2020

Hade det legat närmare stan hade man aldrig accepterat att det såg ut så här.

Linda Bergvall, kommunpolis i lokalpolisområde syd. Foto: Gabriel Tjulander

Att väderskydden och belysningen vid Snipens resecentrum fräschats upp är inte tillräckligt för att platsen ska upplevas som trygg.

Det menar boende i området, som för länge sedan tröttnat på den nedskräpade ytan kring Snipens pizzeria, som utgör navet för knutpunkten.

– Många resenärer, både ungdomar och vuxna, byter buss här och att det är så här nedgånget bidrar till en otrygg samlingsplats, säger en närboende som även menar att resecentrumet även utgör ett tillhåll för drogförsäljning.

– Hade det legat närmare stan hade man aldrig accepterat att det såg ut så här. Här rör sig mycket folk och det är en otrygg miljö.

Men att platsen skulle vara extra utsatt när det gället drogförsäljning är inget som Linda Bergwall, kommunpolis område syd håller med om.

– Det är inte ett område som sticker ut mer än något annat, vad jag känner till. Droger finns överallt och Snipen har alltid varit en plats där ungdomar samlas med mopeder och så, men det är inget område man jobbar med särskilt utifrån ett drogperspektiv.

Fräschas upp

Sedan en tid tillbaka har det legat högar med bråte utanför den tillfälligt stängda pizzerian och många har undrat vad som ska hända med byggnaden.

Abbe Salih, som nyligen tagit över restaurangverksamheten, är medveten om att platsen just nu ser tråkig ut, men förklarar att de håller på att renovera lokalen inför en nyöppning.

– Just nu är det kaos eftersom vi håller på att renovera, men det kommer att bli rent och fräscht. Vi kommer att öppna nu i december och då ska allt skräpet vara borta. Vi öppnar en ny servering och framåt våren ska vi även måla om utvändigt, så det kommer att bli bra.

Vi är GBG

    Vi är GBG