Svenska Cykelmässan arrangeras årligen. 2019 genomförs mässan på Svenska Mässan i Göteborg 15-17 mars. Foto: Mostphotos/Svenska Mässan

Rullande start på cykelmässan i Göteborg

Under fredagen startade Cykelmässan i Göteborg. ”Byggeborg” som cykelstad är en av frågorna som debatteras på Svenska Mässan.

  • Publicerad 16:00, 15 mar 2019

Årets cykelmässa arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg och pågår till och med söndag.

– Heta politiska diskussioner och panelsamtal, fascinerande berättelser från äventyrare, de nyaste cykelinnovationerna och spektakulära shower står på programmet, sammanfattar projektledaren Patrik Löwstedt.

Under fredagen anordnades en cykelriksdag där politiker från de politiska partierna drabbades samman om… – cykel. Men under helgen arrangeras också mer lokala göteborgsaktuella panelsamtalen. Bland annat har trafikkontoret flera debatter om hur cykeltrafik hanteras vid byggnationer som påverkar trafiken.

– Vi ser att omledningar och liknande för cyklister ofta har små eller stora brister. Enligt överenskommelsen inom Västsvenska paketet ska fotgängare och därefter cyklister vara de högst prioriterade trafikslagen, men så blir det inte alltid. Vi ser att det finns ett behov av att visa att problematiken tas på allvar men också svårigheterna och målkonflikterna att faktiskt öka cyklisternas prioritet. Det saknas i olika utsträckning viljan, kunskapen och verktygen, säger Malin Månsson, cykelstrateg på trafikkontoret Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Utöver politiska diskussioner kan besökarna få se och lära sig mer om det allra senaste på cykelmarknaden, gå på seminarier och inte minst träffa andra cykelintresserade.

Cykelmässan

När: 15-17 mars.

Var: Svenska Mässan.

Öppettider: 10-18 (10-17 på söndagen).

Pris vuxen: 150 kr vid förköp online, 180 i kassan.

Pris ungdom: 80 kr vid förköp online, 90 i kassan.

Barn (0-6 år): Gratis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG