OMRÖSTNING. Vilket förslag klappar ditt hjärta för? Bor du i Västra Hisingen kan du rösta till och med 10 december. Foto: Visuell kommunikation, Göteborgs stad

Så blir din vilja verklighet på Hisingen

En sporthelg i sjumilahallen, ett e-sportevenemang eller musikfestival med lokala artister. Det kan bli verklighet genom Västra Hisingens medborgarbudget.

  • Publicerad 18:10, 7 dec 2017

Det ger möjlighet till möten mellan människor som annars inte träffas.

– Det kom in dubbelt så många förslag i år som förra året. 85 totalt, säger Zlate Musli som är med i arbetsgruppen för Västra Hisingens medborgarbudget. Det jag är väldigt glad över det här året är att det är många förslag som berör både Torslanda och Biskopsgården.

Västra Hisingens stadsdelsnämnd har avsatt en halv miljon kronor till medborgarbudgeten som nu genomförs för andra året. Med medborgarbudgeten vill stadsdelen ge inflytande till grupper som vanligtvis inte är aktiva i kommunala beslutsprocesser.

– Paraplytemat för årets medborgarbudget är trygghet och i förslagen ska det finnas möjlighet till möten mellan människor som annars inte träffas, säger Zlate Musli

Förra året blev det vinnande förslaget i Västra Hisingens medborgarbudget en gångstig mellan Trånget och Långrevsvägen i Torslanda. Den invigdes för en knapp månad sedan. I år kommer fler medborgarförslag än ett att bli verklighet.

– Vi har inte tagit med förslag där budgeten har varit på mer än 300.000 kronor eftersom vi inte ville att ett förslag skulle sluka hela budgeten, säger Zlate Musli. Vissa förslag skulle kanske ha kostat två miljoner kronor att genomföra.

I workshops bakades förslag som liknande varandra ihop och i oktober presenterades 16 slutförslag som de som bor i Västra Hisingen nu kan rösta på.

– Jag gillar Västra Hisingens festivaldagar. Det var från början tolv förslag som i slutändan blev ett, säger Zlate Musli. Hittills har knappt 1.000 personer röstat, men vi vill såklart gärna ha fler röster så att fler är med och bestämmer.

Rösta gör du på www.nubestammerdu.nu och sista dagen att rösta är söndagen den 10 december.   

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG