AVSTÄNGT. Arbetet är uppdelat i tre perioder och berör linjerna 3, 9, 11 och 13. Foto: Eddie Löthman

Så blir spårvagnsavstängningen i Majorna

Delar av spårvagnssträckorna i Majorna stängs av i fem veckor med start på måndag. Anledningen är ett stort underhållsarbete uppdelat i tre perioder.

  • Publicerad 18:43, 6 okt 2019

Den som brukar åka spårvagn i Majorna får under de kommande fem veckorna vara beredd på att allt inte är som det brukar. Mellan den 7 oktober och 11 november ska ett omfattande växelarbete genomföras vid Godhemsgatan och Vagnhallen Majorna.

För resenärer innebär avstängningarna både ändra körvägar och ersättningar med buss.

– Det här är ett större arbete som kommer att påverka många. Vi vill uppmana våra resenärer att vara ute i lite extra god tid under tiden arbetet pågår. Det kan bli något extra byte och buss istället för spårvagn på några sträckor, men genom att söka sin resa i reseplaneraren ska man kunna planera sin resa, säger Andreas Dahlgren, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Arbetet är uppdelat i tre perioder där varje etapp berör olika linjer. Västtrafik hänvisar till Reseplaneraren eller Västtrafik To Go. Den som vill se mer detaljerat hur de olika linjerna påverkas hittar det på Västtrafiks hemsida.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57