Så dyrt är det att bo vid din hållplats

Kvadratmeterpriset på lägenheterna vid Göteborgs spårvagnshålplatser skiljer 55 000 kronor mellan den dyraste och den billigaste. Följ kartan till din hållplats och se priset.

  • Publicerad 16:00, 18 jun 2021

Nu skiljer det hela 55 000 kronor per kvadratmeter mellan den dyraste och billigaste hållplatsen

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Hållplatserna Berzeliigatan, Vasa Viktoriagatan och Grönsakstorget ligger på topp tre i prislistan när SBAB:s bostadstjänst Booli sammanställt lägenhetspriserna vid Göteborgs alla spårvagnshållplatser. Kvadratmeterpriserna i undersökningen bygger på försäljningar som skett i närheten av hållplatsen under de senaste 12 månaderna.

Stilla vid Chalmers

I sin undersökning konstaterar de att priserna har stigit på samtliga hållplatser sedan kollen 2020 med undantag för Chalmers och Briljantgatan i Tynnered.

Ökning i Angered

Hållplatserna där priserna har ökat mest från i fjol är bland annat Vagnhallen i Majorna och Angered centrum, där den senare har ökat med 24 procent. Dock ligger Angered centrum på tredjeplats av hållplatserna med billigast kvadratmeterpris.

– Likt förra årets kartläggning ligger Berzeliigatan i topp som hållplatsen med dyrast lägenhetspriser, och mest kvadratmeter för pengarna får du kring Teleskopgatan. Skillnaden mellan dem har dock ökat, nu skiljer det hela 55 000 kronor per kvadratmeter mellan den dyraste och billigaste hållplatsen, säger Karin Grundeus, marknadskommunikatör på Booli.

Saknar pris

Tittar man på kartan saknas priser för vissa hållplatser. Detta beror på att det inte sålts tillräckligt många bostadsrätter nära hållplatsen de senaste 12 månaderna. Ofta beror det på att det finns mestadels hyresrätter eller villor i området.

Hisingen

Nordöstra Göteborg

Angered/ Gamlestan/ Centrum

Härlanda/ Örgryte

Centrum/ Linné

Frölunda/ Tynnered/ Saltholmen

Landala/ Mölndal

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39