Så dyrt är det att bo vid din hållplats

Kvadratmeterpriset på lägenheterna vid Göteborgs spårvagnshålplatser skiljer 55 000 kronor mellan den dyraste och den billigaste. Följ kartan till din hållplats och se priset.

  • Publicerad 16:00, 18 jun 2021

Nu skiljer det hela 55 000 kronor per kvadratmeter mellan den dyraste och billigaste hållplatsen

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Hållplatserna Berzeliigatan, Vasa Viktoriagatan och Grönsakstorget ligger på topp tre i prislistan när SBAB:s bostadstjänst Booli sammanställt lägenhetspriserna vid Göteborgs alla spårvagnshållplatser. Kvadratmeterpriserna i undersökningen bygger på försäljningar som skett i närheten av hållplatsen under de senaste 12 månaderna.

Stilla vid Chalmers

I sin undersökning konstaterar de att priserna har stigit på samtliga hållplatser sedan kollen 2020 med undantag för Chalmers och Briljantgatan i Tynnered.

Ökning i Angered

Hållplatserna där priserna har ökat mest från i fjol är bland annat Vagnhallen i Majorna och Angered centrum, där den senare har ökat med 24 procent. Dock ligger Angered centrum på tredjeplats av hållplatserna med billigast kvadratmeterpris.

– Likt förra årets kartläggning ligger Berzeliigatan i topp som hållplatsen med dyrast lägenhetspriser, och mest kvadratmeter för pengarna får du kring Teleskopgatan. Skillnaden mellan dem har dock ökat, nu skiljer det hela 55 000 kronor per kvadratmeter mellan den dyraste och billigaste hållplatsen, säger Karin Grundeus, marknadskommunikatör på Booli.

Saknar pris

Tittar man på kartan saknas priser för vissa hållplatser. Detta beror på att det inte sålts tillräckligt många bostadsrätter nära hållplatsen de senaste 12 månaderna. Ofta beror det på att det finns mestadels hyresrätter eller villor i området.

Hisingen

Nordöstra Göteborg

Angered/ Gamlestan/ Centrum

Härlanda/ Örgryte

Centrum/ Linné

Frölunda/ Tynnered/ Saltholmen

Landala/ Mölndal

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12