Dubbelvaccin. Vaccinationssamordnaren Kristin Rygge hoppas att de flesta ska kunna ta sina sprutor på vårdcentralerna.

Så får du den tredje vaccindosen i Göteborg

Nu kan du passa på att ta din tredje covidspruta i samband med influensavaccinet. Från och med 9 november drar influensavaccineringen igång.

  • Publicerad 05:30, 29 okt 2021

Det är inte samma tidspress om det var med de första två doserna

Rekommendationen om en tredje spruta mot covid-19 som kom under onsdagen gäller i första skedet för dem som har nedsatt immunförsvar eller är över 65 år. För Västra Götalandsregions del handlar det om omkring 250 000 personer.

Nu hoppas vaccinationssamordnare Kristin Rygge att de flesta av dem ska kunna ta sina tredje sprutor i samband med det årliga influensavaccinet.

– De som är aktuella för kostnadsfritt influensavaccin ska kunna samvaccineras på vårdcentralerna. Det enklaste sättet är att själv boka in sig på 1177.se, säger hon.

Fler grupper

Under nästa år kan fler grupper bli aktuella för en tredje dos. Men hur logistiken ska fungera kan ännu inte Kristin Rygge svara på.

– Det är ju inte alls samma tidspress om det var med de första två doserna. Nu ska ju inte alla vaccineras på samma gång.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en tredje vaccindos först efter att det har gått minst sex månader sedan spruta nummer två. Det betyder att det vaccintillfällena automatiskt glesas ut.

– Vi har inte kvar avtal med alla vaccinatörer som vi hade när vi påbörjade vaccineringen. Men ungefär hälften av dem som var med från början är kvar, säger Kristine Rygge.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21