Varm. Nu kan du skänka dina oanvända vinterkläder i Jubileumsparken. Foto: Mostphotos

Så kan din överblivna jacka värma någon annan

Har du en vinterjacka över? Nu tar Jubileumsparkens emot ytterplagg under parollen Wall of kindness. Plaggen skänks sedan vidare till de som behöver värme i vinterkylan

  • Publicerad 13:15, 30 nov 2020

Vi vill sprida värme med vår Wall of kindness där de som behöver kan hämta framförallt värmande jackor, men även andra plagg.

Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare för föreningen Passalen. Foto: Privat (arkivbild)

Wall of Kindness är ett internationellt fenomen inom välgörenhet som började i Iran och som spridits över världen.

– I år kan vi inte som tidigare år erbjuda värme i form av julbastu på grund av smittorisk. Istället vill vi sprida värme med vår ”Wall of kindness” där de som behöver kan hämta framförallt värmande jackor, men även andra plagg, som skänkts, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare, föreningen Passalen som i samverkan med Göteborgs Stad driver det dagliga arbetet i Jubileumsparken.

Annorlunda julbord i Johanneskyrkan

Hängs i en öppen garderob

De skänkta kläderna hängs sedan upp i en öppen garderob på hjul i en så kallad Wall of kindness som parkvärdarna varit med och byggt.

Alla som är intresserade av att hämta ett ytterplagg kan göra det mellan 14 och 20 december. Men man måste boka tid först för att undvika trängsel.

– Området där Wall of kindness står är avskärmat med staket. Vi har parkvärdar på plats som släpper in de som bokat tid. Vi har inga drop-in-tider och skulle det komma många personer samtidigt för att vänta på sin tur så kommer vi uppmana till en promenad i området, säger Ia Kjellsdotter.

Kläder som inte hämtas kommer att lämnas till Stadsmissionen och Räddningsmissionen.

Här kan du lämna och hämta ytterplagg:

Inlämning av hela och rena plagg vecka 49 och 50

Plagg som lämnas in ska vara hela och rena och i vuxen- eller barnstorlekar.

Inlämning sker i Jubileumsparken, Frihamnen 4, våning ett, under vecka 49 och 50, måndag–fredag klockan 9.00–17.00.

Boka tid för att hämta under vecka 51

Skänkta plagg är tillgänglig från och med den 14 till och med den 20 december. Varje person får välja ett plagg och måste boka tid på timecenter./jubileumsparken.

Max fem personer kan boka samma tid. Vardagar finns tider att boka mellan klockan 16 och 18 och under helgen mellan klockan 12 och 14.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Diskokungen firar 50 med George Michael-show

Nöje Turné. Andreas Lundstedt ger sig själv bästa födelsedagspresenten Nyligen fyllde Andreas Lundstedt 50 år. Den förre Alcazarmedlemmen gav sig då den bästa presenten: en George Michael-show. Turnéstart i höst på Stora Teatern i Göteborg.onsdag 25/5 18:20

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20