Så lever hotellkändisen Arne nu

Arne Petersson blev en rikskändis förra året när han bodde sju månader på hotell. Sedan dess har han flyttat till en egen lägenhet i Eriksberg. "Jag skulle gärna fortsätta bo på hotell om det inte vore för priset".

  • Publicerad 15:00, 30 dec 2021

Pandemin i kombination med en skilsmässa gjorde att Arne Petersson nappade på Elite Park Avenues erbjudande om att långtidsbo på hotell. I augusti 2020 installerade han sig på sjunde våningen med utsikt över Göteborgs paradgata.

Arne Petersson mådde som en prins.

– Servicen var fantastisk. För att inte tala om hotellfrukosten med ägg och bacon varje morgon, säger han.

73-årige Arne bor ett halvår på lyxhotell

Under de sista månaderna av sin hotellvistelse blev Arne uppgraderad och fick en svit för sig själv. Han hade tillgång till bastu och gym och varje vecka bytte personalen handdukar och lakan. Om det inte hade varit för ”hyran” på 12 000 kronor i månaden, hade han förmodligen bott kvar.

– Jag trivdes jättebra. Efter ett tag lärde jag känna alla som jobbade där och de gjorde mig sällskap ibland vid frukosten.

Men Arne Petersson var ju trots allt ägare av ett sommarhus mellan Kungälv och Marstrand. När ljuset kom i mars checkade han därför ut från Park och flyttade ut på landet.

– Det gick bra under sommaren, men sen fick jag nästan panik. Jag är en stadsmänniska och längtade tillbaka till Göteborg, säger han.

Till slut bestämde Arne sig för att sälja huset och köpa en lägenhet i Eriksberg. Bostadsrättsföreningen vänder sig till dem över 55 år och i huset finns reception, gym och samlingslokal. Det är nästan – nästan – som att bo på hotell, tycker Arne.

– Jag trivs jättebra. Men servicen jag fick på Park är fortfarande oslagbar, säger han.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21