Kom träningsivern av sig? Det kan bli dyrt att frysa ditt medlemskap på gymmet. Foto: Mostphotos.

Så mycket kostar det att frysa gymkortet

Nytt år och nya träningsambitioner. Samtidigt ökar smittspridningen och rädslan för covid-19. Det här gäller om du vill pausa ditt medlemskap på gymmet.

  • Publicerad 05:23, 16 jan 2022

Folk har insett hur viktigt det är att träna för att hålla sig friska

Kanske har du inlett det nya året med löften om en hälsosammare livsstil. Sen läser du om en skenande smittspridning och hårdare restriktioner.

Gymkedjorna är inte alltid så generösa med att frysa påbörjade medlemskap. Sats, till exempel, kräver intyg på sjukdom eller graviditet för att göra en paus. Oavsett pandemi eller inte.

Friskis & Svettis tar ut en kostnad på 150 kronor i månaden för den som vill göra ett uppehåll i träningen. Om pausen blir så lång som ett halvår slutar priset på 750 kronor.

Frikort i januari

De mindre motionscentralerna som World Class och Slottsskogsvallens gym har ett frikostigare regelverk. World Class tillåter sina medlemmar att frysa sina medlemskort kostnadsfritt en månad i taget.

Slottsskogsvallen har infört en friperiod, fram till den 31 januari är det gratis att göra ett uppehåll.

På en av de största kedjorna, Nordic Wellness, låter man medlemmarna pausa sina medlemskort i max två månader. Men enligt ägaren Magnus Wilhemsson är det inget som efterfrågas i någon större utsträckning.

– Folk har insett hur viktigt det är att träna för att hålla sig friska. De som är rädda för smittan besöker oss vid tidpunkter när de vet att det är glest med motionärer, säger han.

Friskis & Svettis

Du kan frysa ditt kort i två månader till en kostnad av 150 kronor. Därefter kostar frysningen 150 kronor per månad. Samma priser gäller vid klippkort.

Fysiken

Ditt månadskort kan frysas i upp till tre månader till en kostnad av 200 kronor.

World Class

Du kan frysa ditt kort gratis en månad i taget. Gäller även klippkort.

Slottsskogsvallens motionscentral

Före 31 januari kan du frysa ditt kort gratis. Klippkorten har två års giltighet, där finns inget beslut än.

Nordic Wellness

Du kan frysa ditt kort gratis vid ett tillfälle, i max två månader. Kedjan har ingen bindningstid, men uppsägningstid i två månader.

Sats

Du kan frysa ditt kort gratis mot uppvisande av intyg. Vid skada, sjukdom, graviditet, studier, värnpliktstjänstgöring eller jobb på annan ort ges med minst 30 dagar och längst 365 dagar.

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20