Sommartidtabellen. Snart börjar Västtrafiks sommartidtabell att gälla. Foto: Västtrafik

Så påverkar Västtrafiks sommartidtabell dig

Snart börjar Västtrafiks sommartidtabell gälla och i år innebär det extra stora förändringar för dig som rör dig i kollektivtrafiken på grund av många infrastrukturprojekt.

  • Publicerad 05:30, 13 jun 2018

Sommaren är tiden för reparation av spårvagns spår och vägar. Just den här sommaren pågår det även många andra infrastrukturprojekt i staden.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Så när Västtrafiks sommartidtabell börjar gälla den 18 juni är det många spårvagns- och busslinjer som påverkas.

– Det är en hel del arbeten på gång i sommar. Resan kan ta lite längre tid än vanligt, men genom att söka sin resa i Reseplaneraren kan resenärerna planera resan och vara på plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet.

Samma dag som de nya rutterna och tiderna börjar gälla öppnar även det nya resecentrumet på Åkareplatsen. Det nya resecentrumet blir där med start- och ändhållplats för pendelbusslinjerna 100, 101, 102 och 120 mot Borås, linje 300 och 330 till Kinna även Lerumsnabben och Gråbosnabben.

90 och 91 försvinner

Linjerna 90 och 91 kommer inte köra till Stenpiren på grund av arbeten i området. De går istället från en ny hållplats på Järntorget vid Draken. För att kompensera för linje 90 och 90 sätts linje 60X in och kommer köra i 8-minuterstrafik mellan Prinsgatan och Brunnsparken, vardagar klockan 06.30 till 18.00.

Färjeläget Rosenlund tillbaka

Färjelinje 286X Älvsnabben kommer köra mellan Rosenlund och Lindholmen och kommer vara avgifts fri.

Tågavgångar slås ihop

På helgerna under veckorna 27-33 slås vissa avgångar med Västtågen Göteborg till Älvängen ihop med Västtågen Göteborg till Vänersborg. För resenärer till och från Vänersborg betyder det att det finns möjlighet att gå på och av vid stationerna i Nol, Nödinge och Surte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG