Så påverkas skolor och kollektivtrafik av EU-toppmötet

Kollektivtrafiken kommer påverkas kraftigt av EU-toppmötet. Nu uppmanar Västtrafik om både tålamod inför förseningar och att resenärerna ska vara ute i god tid. Göteborgs skolor tar det säkra före det osäkra och stänger fredag 17 november.

  • Publicerad 16:15, 12 nov 2017

När EU-toppmötet arrangeras i Göteborg mellan den 15 och 17 november kommer trafiken och främst kollektivtrafiken påverkas. Framför allt kring Korsvägen och runt Eriksberg – det vill säga där EU-delegaterna ska bo respektive där mötet ska hållas.

Trafikomläggningar kommer förändra buss-, spårvagns- och färjetrafiken i Göteborg. Även färdtjänst och sjukresor påverkas.

– Vi drar inte in några linjer, men ett antal hållplatser dras in och en del turer tar andra vägar. Rådet till våra resenärer är att vara ute i god tid och att hålla sig uppdaterade via vår hemsida, säger Sven-Erik Holta, trafikplanerare på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Vid Gothia Towers är det Örgrytevägen, sträckan mellan Korsvägen och Fabriksgatan, som stängs av. Korsvägen kommer att vara öppen för trafik. Men kollektivtrafiken som stannar vid eller passerar hållplats Liseberg, som spårvagnslinje 5, får en ändrad sträckning.

Vid Eriksberg stängs Östra Eriksbergsgatan av. Hållplatserna Danaplatsen (för linje 16), Eriksbergstorget, Sörhallstorget och färjeläge Eriksberg dras in från och med onsdag morgon. Avspärrningarna hävs först under kvällen fredagen den 17 november.

Störst påverkan blir det den 17 november då mötet hålls och EU-delegaterna ska transporteras från Gothia Towers till Eriksbergshallen. Tillfälliga avstängningar görs då för att säkra delegaternas resväg. Vilka vägar det kommer bli avslöjar dock Polisen med kort varsel.

— Det kan bli rejält krångligt att ta sig fram. Vi kommer att ha informatörer och trafikledare ute vid berörda hållplatser för att hjälpa våra kunder och förare att ta sig fram så smärtfritt som möjligt, säger Sven-Erik Holta.

Den 16 och 17 november kommer även trafiken från och till Landvetter att påverkas starkt på grund av de eskorter som ska ske med tillresta delegater.
 

Trafik och skolor påverkas av EU-toppmötet

Mellan 15 och 17/11 påverkas trafiken och framför allt kollektivtrafiken.

Främst kring Gothia Towers vid Korsvägen och Eriksberg.

Avspärrningarna gäller från onsdag den 15 /11 07:00 till fredag den 17/11 15:00. Kring Eriksbergs först senare på kvällen 17/11.

Flera skolor – fristående som kommunala – påverkas. Förutom Angeredsgymnasiet är det ingen av de kommunala gymnasieskolorna som har ordinarie verksamhet den 17/11 med hänvisning till trafiksituationen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Succén fortsätter: Ny musiksommar på Kronhuset

Nyheter Mats Westling får sällskap dubbelt upp Förra årets satsning på musik vid Kronhusbodarna gav mersmak. Nu dubblas arrangemang med Mats Westling som både musiker och bokare.måndag 18/6 17:25

Här hittar du bokbussarna i sommar

Nyheter I sommar kommer du kunna låna böcker och ligga på stranden samtidigt. Här är baden för dig som är bokmal och soldyrkare.måndag 18/6 15:57

Redaktionsjycken Sam: Så går det i matchen

Nyheter Varning för sötchock när Sam tippar VM-fajten Klockan 14.00 stannar Göteborg när som Sverige kliver in i VM-turneringen. Men hur går det? Vi lät redaktionens matgladaste fotbollsfantast sia.måndag 18/6 11:27

Trenden: Unga väljer pantbanken före sms-lån

Nyheter I en tid av snabba pengar med blanco- och sms-lån ser nu pantbanken en mottrend. – Den gamla stämpeln är borta. När allt fler förstår konceptet är det många som föredrar pantbanken.söndag 17/6 6:30

Statsvetaren: "V får extra schvung av S"

Nyheter Statsvetaren om Vänsterpartiet Socialdemokraterna hjälper Vänsterpartiet framåt i höstens val. Det spår statsvetaren Folke Johansson. Han tror att misstron mot S ger V fler nya röster än deras hjärtefrågor gör.lördag 16/6 10:30

Grabbigt när Daniel Bernmar väljer musiken

Nyheter Kan skivsamlingen avslöja hur vi röstar? Kanske, kanske inte. Inför valet kommer Göteborg Direkt att samla de lokala partitopparnas favoritmusik i en playlist. Här är låtarna som får Vänsterpartisten...lördag 16/6 6:40

Gjorde bilinbrott på Heden - greps direkt

Nyheter Polisen: Nu ska vi se om vi kan knyta dem till andra brott. En bil parkerad på Heden utsattes under fredagseftermiddagen för ett inbrott. Men de misstänkta gärningsmännen kom inte långt. Polisen lyckades gripa dem i Allén.fredag 15/6 16:20

Vi är GBG