Störningar. Trafiken vid Korsvägen är öppen, men med kraftigt begränsad framkomlighet. Foto: Mostphotos

Så reser du under EU-mötet: "Åk i god tid"

17 november kommer Göteborg att stå värd för ett EU-toppmöte. Trafiken påverkas i flera dagar och rådet till alla resenärer är att vara ute i god tid för att hinna till jobbet och skolan. Två områden i stan spärras av helt: ett vid Gothia towers och ett på Eriksberg.

  • Publicerad 09:00, 2 nov 2017

Båda stängs för all kollektivtrafik, biltrafik och gång- och cykeltrafik från klockan 8 den 15 november enligt polisens information. Avspärrningarna pågår till 17 november.

Vid Gothia towers är det sträckan mellan Korsvägen och Fabriksgatan som berörs och resenärer får rådet att lämna bilen hemma. Den som måste köra uppmanas att undvika Örgrytemotet och i stället ta Ullevimotet, eller om man kommer norrifrån: Gårdamotet.

LÄS MER: Så påverkas grannarna av EU-toppmötet

Trafiken vid Korsvägen är öppen, men med kraftigt begränsad framkomlighet. Kollektivtrafiken i området, bland annat spårvagnslinje 5, kommer att få ändrad sträckning.

– Vi kommer att ha information om alla omläggningar på vår hemsida, säger Lena Johansson på Västtrafiks presstjänst.

"Räkna med förseningar i all trafik"

Älvsnabben till Eriksbergs färjeläge dras in 15 november klockan 7. Östra Eriksbergsgatan stängs för all trafik mellan Säterigatan och Kvarnpirsgatan från samma tid. Kollektivtrafik leds om och den som normalt trafikerar området med bil eller cykel får välja alternativa vägar.

– Hur lång tid extra man ska ta på sig kan jag inte säga, men man får räkna med förseningar i all trafik, säger Lena Johansson.

EU-toppmöte i Göteborg

17 november träffas EU:s stats och regeringschefer i Göteborg för att disktuera jobb och tillväxt.

Mötet hålls på Eriksbergshallen.

Både under torsdag den 16 och fredagen den 17 november förväntas stora trafikstörningar, då många ska transporteras med eskort från Gothia towers till Norra Älvstranden.

Polisen kommer att säkerställa att räddningstjänst, ambulanser med mera fungerar som vanligt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG