Humor. Med "Bagage" ska Annika Andersson, Robin Stegmar, Emma Peters och Gustaf Hammarsten roa Göteborgspubliken. Foto: Tommy Holl

Så ska de följa upp oväntade succén

Annika Andersson och Robin Stegmar gjorde storsuccé förra året med komedin "Minns du mig". Nu tar de sats med komedin "Bagage".

  • Publicerad 14:19, 25 okt 2018

"Minns du mig" blev förra året en otippad succé med Annika Andersson, Thomas Petersson, Robin Stegmar och Joanna Eriksson. Pjäsen, författad av amerikanen Sam Bobrock, var en komedi med stora nyanser. Framför allt Annika Andersson fick här möjlighet att visa på bredden i sitt skådespeleri.

– Vi visste ju inte hur den skulle tas emot. När vi hade ett genrep satt produktionsfolk och tittade. Vi såg hur de tvekade om pjäsen skulle fungera, minns hon.

Men efter premiären i september gick föreställningen som en raket. När den sedan skulle ut på turné på våren förvånade den accelererande biljettförsäljningen den luttrade ensemblen.

– Ja, när vi såg hur bra det gick blev vi riktigt häpna. Det var fantastiskt. Turnén gick väldigt bra med utsålt i stora konsertsalar runt om i landet, säger Robin Stegmar.

Nu hoppas duon på samma effekt då de återigen använder sig av en av Sam Bobrocks pjäser.

– Först tänkte vi att det inte skulle gå, men så kände vi "äh, vi gör ett försök", säger Annika Andersson.

Åter igen blir det ett kammarspel med fyra skådespelare på scen. Där Thomas Petersson och Joanna Eriksson gått ut har Emma Peters och Gustaf Hammarsten klivit in.

– Jag är ett stort fan av Grotesco och jag tror inte jag har sett Emma Peters gör någonting dåligt, säger hon.

– Och rollen som Gustaf har fått... ja, jag kan inte tänka mig någon annan än han i den. Ibland träffar man folk som man från början kan sitta och prata med i hundra timmar. Så är det nu.

Repetitionerna inleds om några veckor, därefter blir det ett uppehåll för att en bit in i december göra ytterligare ett par veckor.

– Ja, sedan kommer ju jul och efter nyår har vi tre veckor på oss. Sedan är det premiär, förklarar Annika Andersson.

"Bagage" handlar, som alla förstår, om bagage – både sådan som människor mentalt går och släpar på och rent fysiskt.

– Det är ett väldigt roligt manus, en pjäs skriven med en modern syn, förklarar Annika Andersson.

Bagage

Är: En romantisk komedi författad av Sam Bobrick. Premiär 1 februari 2019 på Lisebergsteatern.

I rollerna: Annika Andersson, Robin Stegmar, Emma Peters och Gustaf Hammarsten.

Regi: Pär Nymark.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG