Gänget bakom förslaget. Didrik Gunnarsson, Simon Löfqvist, Filip Stevanovic, Samuel Andersson och Viktor Törnkvist Foto: Tina Rydnell

Så ska generationsgränserna överskridas i skärgården

”Vuxna ser ungdomar som nästintill kriminella och ungdomar ser vuxna som ”surgubbar eller surkärringar”. Det är en motivering till Göteborgsförslaget - mötesplats i skärgården, som än så länge har fått tummen upp.

  • Publicerad 15:40, 14 feb 2018

– Det är lite aktiviteter för ungdomar här ute och det finns inga direkta mötesplatser att samlas på där man kan träffas över generationsgränserna, säger Viktor Törnkvist, 24 år som är fritidsledare på Öhålan Styrsö.

Göteborgsförslag nr 425 – aktivitetspark/mötesplats i skärgården har fått positiv respons från flera håll. Stadsdelsnämnden i Västra Göteborg stödjer att förslaget utreds närmare.

– Vi tycker det är ett positivt och intressant förslag och vi vill bidra till det fortsatta arbetet runt förslaget men andra förvaltningar måste stå för själva genomförandet, säger Henric Munck (MP), ordförande i SDN Västra Göteborg.

Läs också: De flesta göteborgsförslagen hamnar i papperskorgen

Motverkar älderssegregation

Idén till mötesplatsen föddes 2016. Några högstadiekillar upplevde att det fanns för lite att göra och att förhållandet mellan generationerna på öarna var osunt. I motivering till förslaget skriver de ”Vuxna ser ungdomar som nästintill kriminella och ungdomar ser vuxna som ”surgubbar eller surkärringar”.

– Förslaget bidar till ökad sammanhållning. Men det blir även enklare för alla. Det finns säkert fem fotbollsplaner på Donsö och Styrsö om man vill göra någon annan aktivitet får man åka in till stan, säger Viktor Törnqvist som har stöttat killarna i arbetet med att utforma förslaget.

Vilken aktivitet hoppas ni är klar först?  

– Prio är nog att börja med en cykelpark. Många ungdomar är intresserad av cykling men det finns inte så stora möjligheter att utöva det här och det är svårt att med sig cykeln in till stan, säger Viktor Törnqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG