Välkomnar beslutet. Emela Durmo Bojic i Östra Göteborgs ungdomsråd vill se mer förebyggande arbete mot kriminalitet. Foto: Mynewsdesk

Så ska unga i Östra Göteborg få mer inflytande

Ungdomar i Östra Göteborg ska få mer att säga till om i politiken genom nystartade Rådet för barn- och ungdomsfrågor. "Det kommer bli lättare att diskutera saker i stadsdelen", säger Emela Durmo Bojic i ungdomsrådet.

  • Publicerad 14:48, 9 apr 2018

Östra Göteborgs unga invånare ska själva få mer inflytande över politiska beslut som rör barn- och ungdomsfrågor.

Det ska bli verklighet genom ett nytt reglemente med formella regler, något som stadsdelsnämnden beslutade om i slutet av mars.

Det nyskapade Rådet för barn- och ungdomsfrågor består av två politiker och fyra ungdomar, varav minst två från ungdomsrådet. Man kommer att träffas flera gånger om året för att diskutera aktuella frågor.

Rätt till delaktighet

– Det är viktigt att få fram vad ungdomar tycker och tänker och nu kommer det bli lättare att få fram våra åsikter, säger Emela Durmo Bojic, 17 i Östra Göteborgs ungdomsråd.

Två av hennes hjärtefrågor är inflytande i skolan och förebyggande av kriminalitet.

Är det någon fråga ni driver extra mycket just nu?

– Hur man ska förebygga kriminalitet, som är ett stort problem i vår stadsdel. Fokus ska inte bara ligga på de som redan är djupt inne i kriminalitet, utan lika mycket på att förebygga brottslighet bland yngre. Där måste man också engagera skolpersonal och föräldrar, bland annat genom att sprida information.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG