Internationella kvinnodagen. Digitala arrangemang präglar årets firande på måndag 8 mars. Foto: Wikipedia/ Mostphotos

Så uppmärksammas internationella kvinnodagen i år

Internationella kvinnodagen lyfts upp på olika digitala sätt i år. Här är några av arrangemangen.

  • Publicerad 10:30, 8 mar 2021

Blå stället

Digitalt firande med bland annat dramatikern America Vera Zavala. Tema: Ökat våld mot kvinnor i pandemins tid. Klockan 19-20. Sänds live på Blå ställets Facebooksida.

ABF Göteborg

Socialdemokraterna, S-kvinnor och ABF ordnar ett gemensamt möte på temat "Att försörja sig själv hela livet". Klockan 19-20. Eventet med tillhörande Zoom-länk hittas på ABF:s Facebooksida.

Världskulturmuseet

Föreläsning med Lina Thomsgård och historikern Mia Skott om Arkivism – en folkrörelse för alla som vill bidra med kvinnors berättelser till och från arkiven. Klockan 10-10.30. Länk till samtalet hittas på Världskulturmuseets hemsida på måndag.

Träffpunkter i Angered

Onlinefika med Åsa Lilliestam, museivärd/pedagog på Sjöfartsmuseet Akvariet. Ämnet för dagen är kvinnor till sjöss och på land – om kvinnors erfarenheter som sjömän och sjömanshustrur, fackliga förkämpar och så vidare. Hålls på Microsoft Teams klockan 14-15.

Kulturhuset Kåken

Föreläsning Digital aktivism med Ania Szczeklik, demokratiutvecklare, samtalar via nätet med polska aktivisten Katarzyna von Alexandrowitsch – en av grundarna till organisationen Dziewuchy Dziewuchom (Tjejer för tjejer). Klockan 18.30-19.30, länk finns på Kulturhusets Facebooksida.

Stadsbiblioteket

Pandemi och patriarkat. Ett samtal mellan Agnes Wold och Jessica Schiefauer. Klockan 19-20. Sänds live på Stadsbibliotekets Facebooksida.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00