Internationella kvinnodagen. Digitala arrangemang präglar årets firande på måndag 8 mars. Foto: Wikipedia/ Mostphotos

Så uppmärksammas internationella kvinnodagen i år

Internationella kvinnodagen lyfts upp på olika digitala sätt i år. Här är några av arrangemangen.

  • Publicerad 10:30, 8 mar 2021

Blå stället

Digitalt firande med bland annat dramatikern America Vera Zavala. Tema: Ökat våld mot kvinnor i pandemins tid. Klockan 19-20. Sänds live på Blå ställets Facebooksida.

ABF Göteborg

Socialdemokraterna, S-kvinnor och ABF ordnar ett gemensamt möte på temat "Att försörja sig själv hela livet". Klockan 19-20. Eventet med tillhörande Zoom-länk hittas på ABF:s Facebooksida.

Världskulturmuseet

Föreläsning med Lina Thomsgård och historikern Mia Skott om Arkivism – en folkrörelse för alla som vill bidra med kvinnors berättelser till och från arkiven. Klockan 10-10.30. Länk till samtalet hittas på Världskulturmuseets hemsida på måndag.

Träffpunkter i Angered

Onlinefika med Åsa Lilliestam, museivärd/pedagog på Sjöfartsmuseet Akvariet. Ämnet för dagen är kvinnor till sjöss och på land – om kvinnors erfarenheter som sjömän och sjömanshustrur, fackliga förkämpar och så vidare. Hålls på Microsoft Teams klockan 14-15.

Kulturhuset Kåken

Föreläsning Digital aktivism med Ania Szczeklik, demokratiutvecklare, samtalar via nätet med polska aktivisten Katarzyna von Alexandrowitsch – en av grundarna till organisationen Dziewuchy Dziewuchom (Tjejer för tjejer). Klockan 18.30-19.30, länk finns på Kulturhusets Facebooksida.

Stadsbiblioteket

Pandemi och patriarkat. Ett samtal mellan Agnes Wold och Jessica Schiefauer. Klockan 19-20. Sänds live på Stadsbibliotekets Facebooksida.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00