Ordning. Demokraterna vill att väktare håller koll på de kommunala badplatserna. Foto: Mostphotos

Så vill Demokraterna stoppa buset på stranden

Buset ska inte ta över Göteborgs badplatser. Det anser Demokraterna som vill att ordningsvakter ska hålla koll på stränderna.

  • Publicerad 15:19, 10 aug 2022

– Vi kan inte tillåta att människor är rädda och inte vågar besöka våra stränder, säger Martin Wannholt, Demokraternas partitopp.

Han hänvisar bland annat till storbråket på Askimsbadet tidigare i sommar där polis fick ingripa.

– Det vi har sett i sommar skrämmer bort vanligt folk. Det är helt orimligt och vi tänker se till att det inte kommer att hända igen, säger han.

Har du fler exempel på hotfulla situationer på badplatser?

– Inte lika allvarliga med polisingripande men vi får tips om att många väljer bort stränder för att de är rädda, säger Martin Wannholt och fortsätter:

– Det syns inte i statistiken men det räcker med det som har hänt i år och tidigare somrar. Vi kan inte tillåta att vissa grupper tar över. Våra kommunala stränderna och badplatser tillhör alla.

Tror ni att vanliga badgäster vill se väktare på stränderna?

– Det är klart att ingen vill ha väktare och ordningsvakter på badstranden egentligen. Men i nuläget måste vi ingripa. Precis som vi behöver sätta in åtgärder för att vända utvecklingen i våra utsatta områden behöver vi också göra det på våra badplatser.

Förslaget, som Demokraterna vill att Stadsledningskontoret ska utreda tillsammans med Park-och naturförvaltningen, innebär även att rutinerna kring skötsel av de kommunala badplatserna ska bli bättre.

Martin Wannholt (D), gruppledare för demokraterna i Göteborg. Foto: Direktpress

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00