Bokad. Sabina Ddumba kommer till Liseberg i sommar. Foto: Mostphotos

Sabina Ddumba nästa stora namn till Liseberg

Liseberg knyter ihop säcken inför säsongen. Klart är nu att ”Så mycket bättre”-stjärnan Sabina Ddumba spelar på Stora scenen i juli.

  • Publicerad 12:30, 7 apr 2018

Liseberg ligger i startgroparna för säsongen och den 11 maj är det dags för första liveakten på nöjesparkens Stora scen då Darin gästar.

Fram till finalen med Kapten Röd den 14 september är det späckat med band och artister, med allt från rock, pop, punk, hiphop och metal.

Nu är det också klart att soul kan läggas till genrerna, då Sabina Ddumba kommer den 5 juli.

Sabina Ddumba gjorde en minnesvärd spelning på Way out West i somras och visade att hon är en starkt stigande stjärna inte bara på den svenska soulhimlen utan också internationellt.

Senast hon gästade Göteborg var för några veckor sedan i Konserthuset.

– Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem, säger hon i ett pressmeddelande.

Med sin medverkan i ”Så mycket bättre” i TV4 i höstas fick hon ytterligare uppmärksamhet med tolkningar av bland andra Uno Svenningssons och Tomas Andersson Wijs låtar.

Men Sabina Ddumba siktar också utanför landets gränser.

2017 skrev hon på för skivbolagsjätten Warner i USA. Detta bara två år efter att hon utnämndes till Årets nykomling på både Grammis- och P3 guldgalorna.

Artisterna på Liseberg

Stora scenen: Darin (11/5), De Vet Du & Joakim Lundell (12/5), Silvana Imam (25/5), Tove Lo (30/5), Mando Diao (1/6), Hollywood Vampires (6/6), Queens of the Stone Age (9/6), Pussy Riot (15/6), Offspring med No Fun At All (27/6), Daniel Norgren (4/7), Sabina Ddumba (5/7), The Sounds (12/7), Lena Philipsson (25/7), Union Carbide Productions (24/8), Säkert (7/9) och Kapten Röd (14/9).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG