Sator fyller 30 år som band i år.

Sator firar 30 år som band

Hallå där...

  • Publicerad 18:00, 27 okt 2017

Kent Norberg, 52, sångare och gitarrist, som flyttade från Borlänge till Göteborg för 30 år sedan med bandet Sator. Nu jubilerar bandet med spelning på Pustervik lördag 28 oktober och fler spelningar.

Har du fattat var tiden har tagit vägen?

– Nej, det är inte klokt. Vad ska man säga. Vi är ju fortfarande 25 år.

Kort efter flytten till Göteborg 1987 tog framgångskarusellen tog fart. Efter spelningar på Roskilde och som något av ett husband på Hultsfredsfestivalen klingade det av. Hur då?

–Efter 1995 tog det tre år innan nästa album och då på ett annat mindre bolag. Det hände mycket under tiden, som att det kom andra band. Då man stod på toppen trodde man inte det.

In i det nya millenniet började ni gå på sparlåga utan att sluta spela. Hur nära har det varit att ni slutade?

– Det var nära. Men 2008 hade vi ett bandmöte, vi fortsatte och började spela på riktigt igen.

Under åren har ni haft en publik som kommit och gått. Nu är det hausse för bandet. Vad har hänt?

– Vi är fortfarande något att se. Skivorna vi göra är fortfarande bra. Hade vi låtit trötta och gubbiga hade vi lagt av.

Vad kan publiken förvänta sig nu 2017?

–Det blir något av ett greatest hits tillsammans med någon ny låt.

Sator 30 år

Är: originalmedlemmarna Kent Norberg, sång och gitarr, Chips Kiesbye, sång och gitarr, Hans Gäfvert, keyboard, och Michael Solén, trummor. Basisten Heikki Kiviaho kom med 1999.

Aktuella: med 30-årsfirande som band. Pustervik 28/10.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47