Sväng. Olof Skoogh, tenorsaxofonist, tar sig ledigt från swing till dixieland. Foto: Tom Hård af Segerstad

Satsar på både festival och jazzklubb på Valand

Nyligen firade Göteborg Classic Jazz 40 år. Nu storsatsar föreningen med både klubb och stor festival i höst. Men redan den 24 maj tjuvstartar man på Valand.

  • Publicerad 10:20, 16 maj 2018

Med cirka 850 medlemmar är verksamheten god. Mer glädjande är att satsningen på att hitta unga medlemmar till den 40-åriga jazzföreningen är positiv.

– Det är väl en 30, 40 som är med i olika band plus några stycken i vår styrelse, säger ordförande Bo Johnson, som gärna ser fler unga musiker och medlemmar i föreningen.

Göteborg Classic Jazz fyllde nyss 40 år och siktar nu mot framtiden. I höst med Classic Jazz Festival på fyra scener med 19 akter som fyller Valand från golv till tak med New Orleans, swing och dixieland.

– Vi inleder festivalen med en parad från Kungsportsplatsen till Valand, förklarar Bo Johnson.

Efter det väntar klubbverksamheten två gånger i månaden. Även detta på Valand.

– Vi lämnar därmed vår verksamhet på S/S Marieholm. Det var faktiskt Valand som tog kontakt med oss. Jazz är inne nu, säger Bo Johnson.

Redan på torsdagen 24 maj tjuvstartar Göteborg Classic Jazz sin klubbverksamhet på Valand. På scen: Instant Swing och Papa Piders Jazzband med swing respektive dixie.

– När klubbverksamheten i hösten drar igång är ännu inte klart. Men det blir efter festivalen 7–9 september. Vi måste först kolla så att vi inte krockar med andra klubbar på Valand, säger Bo Johnson.

Göteborg Classic Jazz

Är: En förening för New Orleans-, swing- och dixiejazz med cireka 850 medlemmar.

Har: Funnits i 40 år.

Aktuella: Med smygstarten på Göteborg Classic Jazz Club 24 maj på Valand. Håller festival 7–9 september på Valand för att sedan fortsätta med klubbverksamheten där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG