Foto: Mostphotos

Satsningen: Göteborg får 6 miljoner för lovskola

För de elever som riskerar att inte nå behörighet till gymnasieskola satsar nu regeringen drygt 158 miljoner kronor på lovskola. Knapp 6 av dessa miljoner går till elever i Göteborg.

  • Publicerad 12:15, 9 jul 2018

Hela Västra Götaland får dela på 16,5 miljoner kronor. Exakt 5 992 518 av dessa kronor går till Göteborgs kommun.

Bidraget ska användas för att hjälpa de elever som inte nått eller riskerar att inte nå behörighet till ett nationellt program i gymnasieskolan.

– Att få lite extra tid på lovet kan göra enorm skillnad för en elev. Tiden med läraren och att få jobba på ett nytt sätt kan räcka för att få biljetten vidare till gymnasiet, säger utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Redan i dag har elever i årskurs åtta och nio lagstadgad rätt till lovskola

– Och vi ser att det ger fler elever kunskaperna som krävs för behörighet. Det här statsbidraget ger kommuner och friskolor rätt att ordna mer och bra lovskola, säger Gustav Fridolin.

Fakta

Totalt har det inkommit 323 ansökningar till Skolverket om bidrag till lovskola – samtliga fick bifall. Bidragsbeloppet är högst 1 500 kronor per elev och vecka för sommarlovet. För sportlovet, påsklovet och höstlovet är det högst 300 kronor per elev och dag.

Källa: Utbildningsdepartementet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG