Göteborg. Målsättningen är att mästerskapet kommer äga rum i Scandinavium och Frölundaborg den 26 december 2021 – 5 januari 2022. Foto: Jorma Valkonen

Segern: Göteborg väntas få JVM 2022

Sedan tidigare står det klart att Sverige ska arrangera Junior VM i ishockey 2022. Nu ska Svenska Ishockeyförbundet inleda slutförhandlingar med Göteborg om värdskapet.

  • Publicerad 15:22, 12 mar 2019

Junior VM i ishockey spelas 26 december 2021 – 5 januari 2022 – troligtvis i Scandinavium och Frölundaborg. Svenska Ishockeyförbundet meddelar att både Stockholm och Malmö lämnat starka kandidaturer men att man nu att de har som avsikt att inleda slutförhandlingar med Göteborg.

– Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att ett så stort internationellt evenemang som Junior VM i ishockey troligtvis kommer till Göteborg. Evenemanget blir ett fantastiskt skyltfönster för avslutningen av Göteborgs 400 års jubileum 2021 säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

Junior VM har de växt de senaste åren och lockar numera hockeyintresserade från hela världen, både till arenorna och tv-apparaterna. Under mästerskapet gör tio länder upp och över 30 matcher spelas.

– Det känns väldigt bra att vårt långsiktiga samarbete med svensk hockey har gett resultat och vi ser fram emot fulla läktare och en ordentlig hockeyfest i Scandinavium och Frölundaborg, säger Lotta Nibell, VD på Got Event.

Glada är man också i Frölunda HC och på Göteborgs Ishockeyförbund som hjälpt till i arbetet med att få JVM i Göteborg.

– Grattis, Göteborg, hockey-Göteborg och svensk hockey. JVM är en fantastisk turnering och att få uppleva världens bästa juniorer, nästa generations stjärnspelare, på hemmaplan är en unik möjlighet och förmån. Och förhoppningsvis får vi se några unga göteborgska spelare jaga VM-titeln i Tre Kronor-tröjan säger Christian Lechtaler, Frölunda HC och Patrik Norrman, Göteborgs ishockeyförbund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG