NY KOMBO. Öckerö "seglande" gymnasieskola startar nytt program med inriktning på ekonomi och idrott. Många elever från skolan har seglat med skeppet T/S Gunilla runt om i världen. Foto: Jörgen Hansson/Mostphoto

Seglargymnasiet startar ny programkombo

Ekonomi och idrott. Den kombinationen kan blivande gymnasister välja att studera när Öckerö "seglande" gymnasieskola startar nytt program hösten 2020.

  • Publicerad 12:35, 17 nov 2019

– Vi vill erbjuda en bra gymnasieutbildning till så många elever som möjligt. Det är ett privilegium att få starta ytterligare ett program och öka samverkan med kommunens föreningar och företag, säger Stefan Carmesund, rektor på Öckerö gymnasium i ett uttalande på kommunens webbsida.

På Öckerö gymnasieskola - mest känd för sitt sjöfartsprogram och långseglingar över Atlanten – går i dagsläget 300 elever var av 250 kommer från en annan kommun.

Det nya programmet med inriktning på ekonomi och idrott blir ett komplement till de tre program som redan finns på skolan. Samtidigt ska det nya programmet genomsyras av en hälsoprofil.

– Du måste inte ha en elitsatsning på en idrott för att gå programmet. Det här handlar även om ett sätt att idrotta för att ta hand om din hälsa, säger Malin Fogelström, verksamhetsutvecklare.

Nytt göteborgsgymnasium inför tre (!) terminer

"Vill undvika pendla"

Maja Hansson går i nian på Hedenskolan. Hon lockas av möjligheten att kombinera studier med idrott och kan bli en av första eleverna på det nya programmet.

– Det här blir en nystart för mig och en möjlighet att rikta in mig mer på det jag faktiskt vill plugga. Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag ska välja. Det lutar mest åt att läsa ekonomi med idrottsprofil. Jag vill helst undvika att pendla in till Göteborg men vill ändå möta andra utifrån och det får jag möjlighet till här, säger hon på kommunens webbsida.

Gymnasieskola i Göteborg blir helvegetarisk

Mer om Öckerö gymnasium:

Öckerö gymnasieskola grundades 1999. I dagsläget går 300 elever på skolan av dessa är cirka 250 från annan kommun.

Gymnaisekolan erbjuder fyra program:

Samhällsprogrammet

Narurvetenskapliga programmet

Sjöfartsutbildningen, inriktning däck eller maskin

Ekonomiprogrammet med idrottsprofil - nyhet från och med HT 2020

Källa: Öckerö seglande gymnasieskola

Visa merVisa mindre

T/S Gunilla

T/S Gunilla med hemmahamn Öckerö är ett av Sveriges största seglande fartyg.

Riggad som tremastad bark med bekväm inredning och modern utrustning används T/S Gunilla under större delen av året för att segla med elever från skolans tre olika program.

Varje år besöker fartyget länder i Europa, Syd- och Nordamerika samt runtom i Karibien.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11