PARKLEK. Två delar av Selmas parkstråk ska vara klara i början av mars. Foto: ÅWL

Selmas parkstråk tar form

En sprillans ny entré och en plaza. De två första delarna av Selma Lagerlöfs nya parkstråk ska stå klara i mars.

  • Publicerad 14:20, 27 feb 2019

Förvandlingen av Selma Lagerlöfs torg till Selmas stad är i full gång. Det ska bland annat bli nya bostäder, förskolor, kulturhus, handel och först ut - ett parkstråk.

Så blir Selma stad – hus för hus

Entrén till parken ska stå klar redan i början av mars och är tänkt att vara en plats för både lek och umgänge. I samma veva blir även en plaza färdig som rymmer en scen med belysning, ett vattenspel och ett trädäck med picknickbord och en trappa att sitta i.

– När vi tar ner byggstängslen är entré- och plazadelen färdigbyggda, med undantag för blommor och låga buskar som vi planterar först till våren inne i parken. För att lämna utrymme för byggnationen av husen längs med parkstråket måste vi också vänta med planteringarna i stråkets ytterkanter, förklarar projektledare Johan Blomqvist, park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

Invigning i augusti

I slutet av augusti, när parkstråket hunnit bli mer grönt och blommande, kommer de två första delarna att invigas tillsammans med det nya stadsdelshuset och handelshuset, som en del av Backadagen. Sedan är det dags att bygga lekplatsen som ska stå klar nästa vår.

Selma Center – nya kulturhuset på Selma Lagerlöfstorg

Den sista delen av parkstråket, vid Kyrkåsbergets fot, börjar byggas först sommaren 2022 och ska vara klar till våren 2023. Där kommer ett litet utegym att finnas och ytor för spel, lek och picknick. Platsen används nu som anläggningsyta och först när kringliggande husbyggnation är klar kommer denna sista parkdel att kunna börja byggas

De flyttar till Selma stad

Vi är GBG