Sex på scen i ny fars på Lisebergsteatern i höst

Allvaret får vänta för Thomas Petersson. När han och hans fem medaktörer spelar "Dubbel trubbel" i höst är det för att roa. – Min mission är att glädja andra, säger han.

  • Publicerad 10:55, 15 maj 2018

Jo, 55-årige komikern Thomas Petersson har spelat seriös teater.

– Jag hade en roll som soldaten Fedotik i Tjechovs "Tre systrar" för många år sedan. Jag hade elva repliker och fick lära mig det stumma spelet, säger han,

– Men min mission är att glädja andra.

Med senaste uppsättning, publik- och kritikersuccén "Minns du mig?", tillsammans med Annika Andersson, Robin Stegmar och Joanna Eriksson fanns emellertid ett stråk av allvar.

– Men det var väldigt skönt att få det där befriande garvet efter att ha gått med den där skavande stenen i skon, erkänner han.

– Där var jag ju motpolen till Annika Andersson, som spelade nedtonat, och jag fick vara yvig i mina gester.

Det är där han trivs. En komisk motor på ständigt högvarv, så när han nu hittat farsen "Dubbel trubbel", av franske Marc Camoletti, är han nöjd.

– Det är jag som har översatt och bearbetat texten. Där fanns ett par dammiga partier med homofobi och jag har snyggat till lite billiga skämt.

– Vi blir sex på scenen, där Martin och Anna Rydell är äkta par i verkligheten precis som jag och Anna-Karin. Det blir många par i leken med andra ord.

Uppsättningen spelas inledningsvis på Krusenstiernska Teatern i Kalmar i sommar.

Dubbel trubbel

Av: Marc Camoletti i bearbetning och översättning av Thomas Petersson.

Regi: Pär Nymark.

I rollerna: Johan Petersson, Birgitta Rydberg, Martin och Anna Rydell, Anna-Karin Palmgren och Thomas Petersson.

Premiär: 5 oktober på Lisebergsteatern.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG