Silveräpplen – fruktsamt musikaliskt möte

Som Silveräpplen gör Simeon Pappinen Hillert rik och fantasifull musik. Nu är han aktuell med sin andra ep på kort tid och spelning på Skeppet lördag 16 oktober.

  • Publicerad 17:30, 12 okt 2021

Jo, Silveräpplen är Simeon Pappinen Hillerts projekt. Men trots att det är hans musik är han lika förtjust i att bjuda in gäster som musicerar eller sjunger.

– När jag har gäster, som Kristina Issa, Annelie Johansson eller Sofia Andersson, som spelar saxofon, är deras närvaro det viktigaste. Jag vill att de ska tillföra någonting, säger han.

– Men det är klart... det är lätt för mig att säga, eftersom jag kan klippa och välja tagningarna som de gör.

Indiepopkille

Han gillar ep-formatet. Föredrar det framför att göra album.

– Nu kan jag styra åt ett håll för att till nästa gå åt ett annat håll.

Simeon Pappinen Hillerts är indiepopkillen som med Silveräpplen hamnat i den elektroniska världen. Här kan han kreera på ett helt fritt sätt. Något han uppskattar.

– Det är ett soloprojekt. Samtidigt har jag med fler vänner än någonsin. Men det är skönt att som soloartist inte ta med något bara för att man behöver det, som det kan bli i band. Jag har utforskat syntar och dess ljud i fem år och det är ur det som det här projektet fötts.

Odlade kontakter

Göteborg är hans bostadsort sedan tio år. Det var här han fick chans att göra sin praktik på anrika Svenska Grammofonstudion.

– Att bara få komma dit var ju fantastiskt. Där fattade jag hur man gör musik på riktigt.

Där odlade han sedan kontakter som i sin tur gett honom jobb som ljudtekniker och producent enligt ett enkelt koncept.

– Jag tror på att vara öppen och trevlig.

Vill stå på scen

Det har gett honom jobb som ljudtekniker på Backa Teater och i höst åker han på turné med Anna von Hausswolff.

– Det är ett jättekul jobb att få göra, säger han förtjust.

Men planen är ju förstås också att stå på scen som Silveräpplen. Som på Skeppet, lördag 16 oktober.

– Jag har hittat ett koncept med mina syntar där jag spelar både live och inte. Tanken är att jag ska kunna byta av en dj och samtidigt ha med gästmusiker på scen. Jag gillar att vara någonstans mellan en artist och en dj.

Silveräpplen

Är: Ett soloprojekt med Simeon Pappinen Hillert, musiker, ljudtekniker och producent. Debuterade med "Pretentious Lofi inc. EP" 2020.

Bor: I Gamlestaden. Uppvuxen i Arboga.

Aktuell: Med ep:n "Secretly dreaming of bongos", som föregicks av "Dream box distorting" före sommaren. Spelar tillsammans med banden Divers och Machetes på Skeppet, lördag 16 oktober.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39