Simon Ljungman tar solovägen mot Ullevi

Simon Ljungman är en rastlöst musikant. Oavsett om han spelar med Håkan Hellström eller på Stadsteatern. Nu fyller han 40 och firar med skiva.

  • Publicerad 17:05, 10 sep 2019

Han fick en förfrågan om att spela med Håkan Hellström via ett sms: "Vi skulle bli glada om du ville hänga på nästa sväng. Kan du?". Svaret var givet då för tolv år sedan och han är fortfarande Håkan Hellström trogen som livemusiker.

Så Simon Ljungman tar sikte mot 2020 med fyra Ullevikonserter. Men först ett soloalbum, som föregås av singeln "År utav decennier", som kommer på hans 40-årsdag.

– Jag har alltid skrivit egna låtar, säger han.

Men då han som nybakad student kom till Göteborg var det för att hamna i sammanhang där andra sjöng bättre. Han fortsatte låtskrivandet, sjöng stämmor men ställde sig inte längst fram. Det har fortsatt så. Till nu.

Trummisen Johan Håkansson och pianisten Johan Johansson spelade på La Sombrita för några år sedan. Där hängde även basisten Sven Lindvall. Uppmuntrad av Johan Håkansson greppade Simon Ljungman mikrofonen och inte långt efter uppstod en trio med honom, Sven Lindvall och Johan Håkansson.

– Det är spännande med en trio. Det blir så mycket luft i musiken, säger Simon Ljungman om samarbetet.

– Men visst är det ironiskt att jag i tio års tid strävat efter att jobba med kvinnliga musiker och nu har en trio med män...

Simon Ljungman

Är: Musiker, sångare, låtskrivare, arrangör och producent. Medlem i bland andra Augustifamiljen. Fyller 40 år 10 september vilket firas med releasen av solosingeln "År utav decennier", som följs av ytterligare två singlar och album våren 2020. I juni och augusti spelar han med Håkan Hellström på Ullevi när denna firar 20 år som soloartist.

Vi är GBG