Bokat. Allt fler tar tåget till midsommar i år. Enligt SJ ser det ut att bli en ökning på 34 procent. Foto: Mostphoto

SJ: Midsommarbiljetterna snart slut

Intresset för att ta tåget till midsommarfirandet ökar stort i år. Enligt SJ är det 34 procent fler tågresor jämfört med förra året.

  • Publicerad 12:00, 13 jun 2019

– Nu är det hög tid att boka upp midsommarresan. Mer än hälften av alla sittplatser mellan Stockholm och Göteborg har redan hunnit gå åt. För de resenärer som är sent ute finns det fortfarande möjligheter att boka biljetter, speciellt om man har möjlighet att resa under midsommarafton då trycket är lägre, säger Tobbe Lundell i ett pressmeddelande.

SJ satsar på semesterresor från Göteborg

Största reshelgen

Midsommar och julhelgen tillhör årets största resehelger. Hos SJ ser resandet ut att öka med hela 34 procent mellan den 17 och 23 juni, jämfört med samma period i fjol.

Torsdag 20 juni är dagen då flest väljer att ta tåget.

– Bokningsläget inför midsommar är ovanligt högt, både under rusningstider och på våra övriga avgångar. För att möta den ökande efterfrågan kör vi med precis alla tåg vi har. Att fler svenskar väljer bort biltrafikens ofta många och långa bilköer till förmån för tåget är givetvis positivt, inte minst för miljön, säger Tobbe Lundell, presschef vid SJ.

Så kan du ersättas vid tågförseningar

Göteborg - Stockholm poppis

Sträckan mellan Stockholm och Göteborg är midsommarveckans allra mest populära, där över hälften av SJs samtliga sittplatser redan hunnit bli uppbokade.

Andra populära sträckor under midsommar är Stockholm – Uppsala samt Stockholm – Malmö – Köpenhamn. Huvudstaden kammar dessutom hem förstaplatsen på SJs lista över midsommarveckans mest populära resmål, följt av Göteborg och Uppsala.

Topp 10 – Midsommarveckans mest populära resmål

Stockholm C Göteborg Uppsala Malmö Västerås Linköping Köpenhamn Lund Norrköping Katrineholm

Källa: SJs resandestatistik över det totala antalet resor för perioden mellan den 17 - 23 juni 2019.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11