SÖDERUT. Från Hamburg kan man ta sig vidare till andra delar av Europa. Foto: Alexander Farnsworth

SJ satsar på semesterresor från Göteborg

Semesterflyget skambeläggs och tågresandet går på räls. Under sommaren satsar SJ på tåg från Göteborg till Hamburg för vidare resor ner i Europa.

  • Publicerad 05:30, 30 apr 2019

Hållbart resande har blivit allt mer populärt. I Facebookgruppen Tågsemester delar många med sig av tips på semestermål och tågrutter.  

Under sommaren öppnar SJ en snabbtågslinje från Göteborg till Hamburg för vidare resande ner i Europa. Tågresan går också att boka hos Deutsche Bahn och med något längre restid kan man också åka till Köpenhamn med Öresundstågen.

Mellan den 24 juni och 18 augusti kan göteborgare ta X2000 via Köpenhamn och vidare mot Hamburg. Tåget går från Göteborg strax före lunch och är framme i Hamburg klockan åtta på kvällen. Därefter kan man fortsätta med nattåg till önskad destination.

– Det är faktiskt inte så svårt att boka internationella tågbiljetter. Många är vana vid att handla på internet och man beställer lika enkelt de här tågbiljetterna genom att kombinera sj.se och bahn.de för resan Göteborg-Köpenhamn respektive Köpenhamn-Hamburg, säger Petter Essén, affärschef för SJs linjer till Köpenhamn, i ett pressmeddelande.

Så kan du ersättas vid tågförseningar

På återresan går tåget från Hamburg klockan halv tio på förmiddagen och är tillbaka i Göteborg vid klockan halv sju.

– Vi ser nu över våra tåg till Köpenhamn så att de ska passa bättre med Deutsche Bahns tåg vidare till Hamburg. I sommar finns det tre anslutningar i Köpenhamn mellan SJ och Deutsche Bahn, varav en passar väl för resor till och från Göteborg.

Så maxar du årets semesterdagar

SJ:s tidtabell Göteborg-Europa-Göteborg

Gäller 24/6-18/8, 2019

Göteborg-Köpenhamn 11:39–14:31

Köpenhamn-Hamburg 15:10-20:16

Eventuellt valfritt nattåg söderut från Hamburg

Eventuellt valfritt nattåg norrut till Hamburg

Hamburg–Köpenhamn 09:28-14:40

Köpenhamn-Göteborg 15:24–18:20

Källa: SJ

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11