Kullaviks hamn. Flera hål har bränts upp i piren, det största ska vara cirka 50 centimeter stort. Foto: Mostphotos/ Kullaviks hamn

Skadegörelse på Kullaviks hamn

Under helgen, fjärde och femte november, utsattes Kullaviks hamn för skadegörelse då någon eldat på piren. "Om trädäcket inte varit så fuktigt kunde det gått riktigt illa", säger Jan Jange, hamnkapten.

  • Publicerad 12:04, 10 nov 2017

Det var i lördags som skadegörelsen på piren vid Kullaviks hamn upptäcktes. Någon hade eldat i och utanför en soptunna för engångsgrillar och enligt Jan Jange rör det sig inte om någon olyckshändelse.

– Man kan se att de har fyllt tunnan men gamla tidningar och tänt på. Hade det varit sommar och torrt kunde elden ha spridit sig och det står ju båtar där intill, säger Jan Jange.

Brände hål i trädäcket

De största skadorna blev på pirens trädäck där elden bränt upp flera hål, ett av de större ska vara cirka 50 centimeter stort.

Jan vill inte spekulera i vem det är som kan ligga bakom skadegörelsen men händelsen är polisanmäld.

– Jag har varit här i snart tio år och sånt här händer ju lite titt som tätt. Men det är första gången som de försöker tända eld på något, avslutar Jan Jange.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG