Liseberg bjuder på en konsertsommar fullspäckad av stora namn, senast i raden, Gabrielle.

Skam-aktuella Gabrielle klar för Liseberg

Konsertsommaren på Liseberg blir bara bättre och bättre – norska stjärnskottet Gabrielle är klar för Stora Scenen den 12 juli.

  • Publicerad 08:00, 2 feb 2017

Med namn som Emmylou Harris, Alice Cooper och First Aid Kit har Liseberg lagt ribban högre och högre inför konsertsommaren 2017. Men det slutar inte där nu står det klart att den norska pop-princesan Gabrielle kommer att spela på Lisebergs stora scen.

– Förra sommaren var det landsmännen Markus & Martinus som stod för ”årets skräll”, kanske är det Gabrielles tur i år, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Känd från Skam

Gabrielle slog igenom 2011 med sin låt "Ring meg" men det var efter hennes medverkan i tv-scerien Skam som hon fick ett explosionsartat genombrott utanför Norge. Gabrielle tog sig direkt upp på de nordiska topp 10-listor och den dagliga streamingen av hennes låtar på Spotify ökade med 3000 procent.

Konsertsatsningen 2017

Årets konsertsatsning kommer att kosta ungefär 20 miljoner vilket inte är något ovanligt enligt Per, då live-spelningar i dag utgör cirka 50 procent av artisternas intäkter.

Men han är mycket nöjd med flera av artisterna de lyckats boka in.

– Emmylou Harris och First Aid Kit har jag försökt få hit i flera år så det är jätteroligt att det blir av nu i sommar, säger han.

Sommarens artister

Kris Kristofferson, 14 juni

First Aid Kit, 21 juni

House of Pain, 6 juli

Gabrielle, 12 juli

Alice Cooper, 26 juli

The Hellacopters, 27 juli

Emmylou Harris, 3 augusti

Bad Religion, 9 augusti

Magnus Uggla, 1 september

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00