Liseberg bjuder på en konsertsommar fullspäckad av stora namn, senast i raden, Gabrielle.

Skam-aktuella Gabrielle klar för Liseberg

Konsertsommaren på Liseberg blir bara bättre och bättre – norska stjärnskottet Gabrielle är klar för Stora Scenen den 12 juli.

  • Publicerad 08:00, 2 feb 2017

Med namn som Emmylou Harris, Alice Cooper och First Aid Kit har Liseberg lagt ribban högre och högre inför konsertsommaren 2017. Men det slutar inte där nu står det klart att den norska pop-princesan Gabrielle kommer att spela på Lisebergs stora scen.

– Förra sommaren var det landsmännen Markus & Martinus som stod för ”årets skräll”, kanske är det Gabrielles tur i år, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

Känd från Skam

Gabrielle slog igenom 2011 med sin låt "Ring meg" men det var efter hennes medverkan i tv-scerien Skam som hon fick ett explosionsartat genombrott utanför Norge. Gabrielle tog sig direkt upp på de nordiska topp 10-listor och den dagliga streamingen av hennes låtar på Spotify ökade med 3000 procent.

Konsertsatsningen 2017

Årets konsertsatsning kommer att kosta ungefär 20 miljoner vilket inte är något ovanligt enligt Per, då live-spelningar i dag utgör cirka 50 procent av artisternas intäkter.

Men han är mycket nöjd med flera av artisterna de lyckats boka in.

– Emmylou Harris och First Aid Kit har jag försökt få hit i flera år så det är jätteroligt att det blir av nu i sommar, säger han.

Sommarens artister

Kris Kristofferson, 14 juni

First Aid Kit, 21 juni

House of Pain, 6 juli

Gabrielle, 12 juli

Alice Cooper, 26 juli

The Hellacopters, 27 juli

Emmylou Harris, 3 augusti

Bad Religion, 9 augusti

Magnus Uggla, 1 september

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00