P PÅ G. Jan Kaaling, bor på Styrsö och är engagerad i Saltholmens utveckling. Foto: Markus Andersson/Kristian Risenfors (Arkivbild)

Skärgårdsborna hoppfulla om fler p-platser på Saltholmen

Parkering- och trafiksituationen på Saltholmen har länge varit ansträngd. Nu har äntligen politikerna insett problemet och öppnat upp för en väg framåt, menar Jan Kaaling, talesperson för Södra Skärgården i Samverkan (SSIS).

  • Publicerad 10:51, 5 apr 2018

Det är ett tydligt steg i rätt riktning. Både för skärgården och Göteborg.

Parkering- och trafiksituationen på Saltholmen måste lösas. Det är de flesta överens om. En utredning om p-platserna blev klar i november men har bordlagts av politikerna vecka efter vecka. På senaste mötet med kommunstyrelsen klubbades äntligen en väg framåt.

– Jag tycker det var ett klokt och bra beslut som visar att de flesta partigrupperna har haft en pragmatisk inställning i frågan. De vill lösa problemen och ligger i sak nära varandra, säger Jan Kaaling, som bor på Styrsö och engagerad i Södra Skärgårdens utveckling.

Förslagen från Socialdemokraterna som fick tummen upp handlar bland annat om att omvandla Grefabs platser för båtuppställning till boendeparkering på Saltholmsgatan väster om terminalbyggnaden. Det ska även utredas om det går att öka antal parkeringsplatser med 50 till 100 stycken på parkeringarna vid Saltholmsgatan och Vikebacken. Dessutom ska man titta på möjligheterna att etablera ett lånecykelsystem i området.

Alliansen fick igenom att en ny utredning ska tas fram för hur de boende ska få fasta platser. Jan Kaaling stödjer politikernas förslag och hoppas på en balanserad blandning av olika parkeringsformer.

– Det är inte sagt att alla platser ska vara fasta. För det finns också skärgårdsbor som skulle föredra tillståndsplatser. De fasta platserna kostar 800 kronor. Det är väldigt dyrt, säger han.

Känns situationen på Saltholmen mer hoppfull nu?

– Definitivt, det är det ingen tvekan om. Det är ett tydligt steg i rätt riktning. Både för skärgården och Göteborg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG