Ivo-kritik. Camilla Widman (S) ordförande i stadsdelsnämnden säger att de måste jobba hårt med bristerna som Ivo pekar på. Foto: Gabriel Tjulander/ Privat

Skarp Ivo-kritik efter kvinnas död

Stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo får skarp kritik från inspektionen för vård och omsorg, Ivo, efter att en kvinna avlidit av sina missbruksproblem.

  • Publicerad 17:40, 14 mar 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I maj förra året avled en kvinna, hemmahörande i Askim-Frölunda-Högsbo, på ett akutboende i Göteborg. Kvinnan led av svåra missbruksproblem som, enligt anmälningar till socialtjänsten, blev allt värre.

Ivo kritiserar stadsdelen för att de inte gjort några aktiva insatser för att hjälpa kvinnan ur sin situation, trots att det inkommit orosanmälningar om att hon utsatts för våld och tvingats till prostitution.

Lena Holmlund sektorschef på individ- och familjeomsorg vill inte uttala sig i ärendet då utredningen av ärendet fortfarande pågår. Camilla Widman (S) ordförande vid Askim-Frölunda-Högsbo säger dock till Nyhetsbyrån Siren att de måste jobba hårt med bristerna som ivo pekar på.

Och enligt Siren uttrycker hon viss förvåning över att socialtjänsten inte reagerade tidigare, just eftersom utsatta kvinnor är en grupp som man tidigare varit bra på att fånga upp och hjälpa.

– Det är så klart mycket allvarligt. Mer eller mindre alla kvinnor med missbruksproblem är utsatta även på andra sätt, säger Camilla Widman.

Sommaren 2016 dog en 18-åring också till följd av sitt missbruk och även där bedömde Ivo att socialtjänsten brustit i handläggningen.

Läs även: Stadsdel polisanmäls efter 18-årings drogdöd

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG