Debutant. Leo Westlin kommer med EP:n "Mood waves" i dagarna. Foto: Kai Martin

Skivdebuterar med lite hjälp från sina vänner

Den skrovliga rösten har han haft sedan barnsben. Den egna musiken sedan gymnasietiden. Nu är 21-årige Leo Westlins debut-EP klar – med lite hjälp från sina vänner. – Stor eloge till dem, säger han.

  • Publicerad 09:15, 17 maj 2018

Med en personligt röst och ett eget uttryck är 21-åriga Leo Westlin klar med sin debut-EP.

Men det tog både sin tid och kostade på. Leo Westlin, uppvuxen och boende i Johanneberg, drabbades av en depression som också påverkade kreativiteten.

– Jag mår bättre nu med hjälp av både psykolog och fysioterapeut. Jag är en både excentrisk och extrovert människa. Men jag kämpar också mot beslutsångest och självkritik, säger han.

– Jag har alltid varit en känslomänniska med humörsvängningar. Men i höstas och vintras var det utöver det vanliga och jag blev deprimerad.

Samtidigt pockade musiken på uppmärksamheten och det var ju den han ville göra. Men efter releasen av debutsingeln "Gothia" i höstas tog det emot.

Tack vare vänner som knuffade på och bidrog till processen producerades ytterligare fem låtar, som nu har hamnat på EP:n "Mood waves".

– När jag mådde som sämst bokade de in en studio där grunderna till två av låtarna las. För att de tyckte att jag förtjänade det. En stor eloge till dem, säger Leo Westlin.

Och... hur är det nu med rösten?

– Jag är född med skrovlig röst, så den har jag haft sedan barnsben.

Leo Westlin

Är: 21 år (snart 22) och boende samt uppvuxen i Johanneberg.

Yrke: Elevassistent. Men börjar läsa till planarkitekt i Karlskrona i höst. Favoritintressena musik och fotboll är nära hjärtat.

Aktuell: Med EP:n "Mood waves" och releasespelning på Teater Buratino 20 maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG