Skjutning i portuppgång i Linné: "Jag hörde två skott"

Strax före klockan 22 på tisdagskvällen inträffade en skottlossning i en portuppgång på Sveagatan i Linnéstaden. "Obehagligt", säger en kvinna som bor i huset bredvid.

  • Publicerad 08:56, 13 sep 2017

– Jag satt hemma i vardagsrummet och hörde två skott ute på gatan, sedan såg jag att polisen spärrade av. Jag har bott här i tjugo år och aldrig varit med om någon skjutning i området, det är som att det kryper närmre, säger hon.

Skjutningen inträffade på Sveagatan, i en portuppgång nära Sveaplan. En man som kom ut från ett trapphus ska enligt polisen ha blivit beskjuten med flera skott, men klarat sig undan skotten som träffade i rutan till porten.

– Sedan försvann gärningsmannen på en moped i riktning mot Linnéplatsen. Han var utrustad med hjälm vilken i de här sammanhangen handlar om maskering snarare än säkerhet. Men ingen är i nuläget gripen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Är adressen känd av er sedan tidigare?

– Det kan jag inte gå in på just nu. Vi har precis börjat jobba med det här, säger Stefan Gustafsson.

Två hylsor hittades på platsen. Under onsdagsmorgonen hade polisen släppt på sina avspärrningar.

– Nu fortsätter vi med förhör, teknisk undersökning och den vanliga proceduren vi gör efter den här typen av händelser, säger Stefan Gustafsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG