Skola stänger efter ökad smittspridning

Efter att smittspridningen av coronaviruset tagit fart bland elever och personal på Noblaskolan i Nya Hovås, väljer man nu att låta eleverna stanna hemma och få fjärr- och distansundervisning under minst en vecka.

  • Publicerad 11:59, 2 nov 2020

Det handlar bland annat om att inte föra smittan vidare till den äldre generationen.

Efter många bekräftade fall av covid-19 på Noblaskolan i Nya Hovås, tidigare Fenestraskolan, väljer man nu att låta de 476 eleverna i årskurs 6-9 stanna hemma.

Under minst en vecka kommer de istället att ha fjärr- och distansundervisning.

Beslutet har tagits i samråd med smittskyddsenheten i Västra Götaland och biträdande smittskyddsläkare.

– Vi märkte att antalet bekräftade fall ökade och att smittan spred sig både bland elever och personal. Därför blev vi tvungna att diskutera lämpliga åtgärder, säger rektorn Katja Brandt Persson.

Under måndagen infördes en studiedag för att kunna planera veckans lektioner på distans.

– Vi hoppas att det bara blir den här veckan. På torsdag tar vi ett nytt beslut.

Avråds från träningar

Samtidigt avråds eleverna, inte bara från socialt umgänge enligt de nya allmänna restriktionerna, utan även från att delta i fritidsaktiviteter och idrottsträningar under två veckor.

– Det är smittskydd som tagit fram åtgärden. Det handlar bland annat om att inte föra smittan vidare till den äldre generationen.

Även i våras gick skolan tillfälligt över till fjärr- och distansundervisning.

– Vi tyckte det fungerade väldigt bra och vi är väl rustade för den här veckan, även om det inte går att jämföra med ordinarie undervisning, säger Katja Brandt Persson.

Vi är GBG

    Vi är GBG