Foto: Sacharias Källdén

Skottlossning och macheteattack i Biskopsgården

Det var en dramatisk kväll och natt i Biskopsgården. Först inträffade en skottlossning där en 18-åring träffades i benet. Senare under natten blev två män attackerade med en machete, uppger polisen.

  • Publicerad 09:48, 17 jun 2021

Polisen larmades till Biskopsgården strax innan klockan 21 på onsdagskvällen efter flera samtal om skottlossning i närheten av Ryaskolan.

Strax därefter hittas en en man liggande på marken. Det handlar om en 18-åring som hade träffats i benet och som fördes till sjukhus. Den skottskadade ska inte ha några livshotande skador.

Enligt polisen ska flera personer ha setts lämna platsen efter skjutningen.

Under kvällen och natten har nio personer hämtats in till förhör i ärendet. Samtliga har släppts efter förhör och det finns för närvarande ingen misstänkt för skjutningen. Den tekniska undersökningen slutfördes under natten.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen gripen i nuläget.

Macheteattack

Några timmar senare vid klockan 01 larmas polisen till området igen. På Blidvädersgatan har ett sällskap på fyra personer blivit attackerade av två män med en större kniv eller machete, uppger polisen.

Två män i 40-årsåldern har då blivit skurna och eventuellt slagna med batong. Den ena mannen har skador på ena armen och handen och är förd till Mölndals sjukhus. Den andre har skador i ryggen och överarmen och är förd till Sahlgrenska sjukhuset.

Ingen av dem har några livshotande skador. De andra två i sällskapet klarade sig utan skador.

Polisen har sökt med hundar i området men i nuläget finns ingen misstänkt i ärendet. En förundersökning om grov misshandel har inletts.

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12