Larmet. Skyddsombud slår larm om arbetsmiljön på Sahlgrenskas akut. Foto: Tommy Alvén

Skyddsombuden på Sahlgrenska har fått nog

Flera fackliga organisationer slår nu larm och anmäler Sahlgrenskas akut och olycksfallsmottagning till Arbetsmiljöverket.

  • Publicerad 12:10, 9 mar 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Otillräcklighet, frustration och en mycket hög arbetsbelastning har nu lett till att flera fackförbund tillsammans anmäler Sahlgrenskas akutmottagning till Arbetsmiljöverket.

Bakom anmälan står Vårdförbundet, Kommunal, Saco och Vision.

I anmälan skriver de bland annat att: "Kombinationen av stress och få medarbetare att tillgå vid hög arbetsbelastning skapar en dålig säkerhet i arbetsmiljön med risk för relaterade arbetsskador som följd."

De svar som Sahlgrenska sjukhuset gett efter tidigare krav om arbetsmiljöåtgärder på akuten är inte tillräckliga anser skyddsombuden.

Bland annat vill skyddsombuden att arbetsgivaren garanterar en arbetsmiljö utan risk för allvarlig ohälsa för medarbetarna, att arbetsmängden anpassas och att övertiden minskas. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG